El Consell Comarcal del Segrià reparteix 30.000 quilos d'aliments

REDACCIÓ
14-08-2020
  • El Consell Comarcal del Segrià reparteix 30.000 quilos d'aliments
  • El Consell Comarcal del Segrià reparteix 30.000 quilos d'aliments
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L'àrea de Serveis Socials, Benestar i Família del Consell Comarcal del Segrià està repartint aquests dies 30.000 quilos d'aliments procedents d'excedents de la Unió Europea per a 1.504 persones sense recursos econòmics de diferents municipis de la comarca. Els aliments, bàsicament llet, oli d'oliva, arròs, pasta i llegums, es distribueixen mitjançant la col·laboració dels ajuntaments del Segrià i associacions del Tercer Sector.

Com a novetat, l'equip de Serveis Socials utilitza tauletes de signatura digitals amb una aplicació informàtica que permet registrar les entregues i fer el seguiment dels ajuts en alimentació de forma telemàtica i evitar així la documentació en paper. Aquesta és una de les mesures de seguretat addicionals que s'han pres des del Consell Comarcal per prevenir la Covid-19, a més de l'ús d'altres elements com l'ús de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic. A més, el nou sistema de gestió agilitzarà la recollida de certificats dels lliuraments i millorarà l'eficàcia del programa de distribució d'aliments.

Les ajudes en alimentació continuen sent una de les principals actuacions de l'àrea de Serveis Socials, especialment des de l'inici de la pandèmia i la conseqüent crisi social. A l'abril ja es van repartir 44.000 quilos d'aliments procedents d'excedents de la Unió Europea i, en només els dos primers mesos de confinament durant l'estat d'alarma es van donar 200 ajuts d'urgència en alimentació bàsica a famílies vulnerables.

D'altra banda, el Consell Comarcal està garantint la cobertura d'alimentació bàsica als infants dels municipis del Segrià que no disposen dels ajuts de menjador escolar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta