El consell d’administració de l’EMU paralitza l’aprovació dels comptes anuals de 2018

REDACCIÓ
09-10-2019
  • El consell d’administració de l’EMU paralitza l’aprovació dels comptes anuals de 2018

El president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i tercer tinent d’alcalde de la Paeria, Sergi Talamonte, ha anunciat al consell d’administració la decisió de no portar a l’aprovació de la Junta General els comptes de l’Empresa de l’any 2018, en aplicació del principi de prudència que fixa el Pla General Comptable.

El motiu d’aquesta decisió excepcional, ha explicat Talamonte, són els dubtes sobre la possibilitat de repercutir efectivament les obres executades per l’EMU en l’àmbit del Pla de l’Estació al conjunt dels propietaris d’aquest sector, quan es dugui a terme el seu futur desenvolupament urbanístic. Es tracta d’un import total de 21.925.987,12 euros, que consten al balanç de l’empresa com a existències, corresponents a les obres de cobriment de les vies entre l’estació i Comtes d’Urgell i la construcció del pont de Príncep de Viana, fetes per encàrrec de la Paeria.

El president de l’EMU ha assenyalat que l’existència de dos informes contradictoris sobre la viabilitat de la repercussió econòmica d’aquestes obres genera una controvèrsia. Això fa que, ara mateix, no es puguin aprovar els comptes tal com estan formulats.

“Això ens obliga, per principi de prudència, a fer un estudi sobre si podem o no aprovar els comptes tal com estan formulats o estem obligats a la seva reformulació. No volem prendre una decisió sense una informació acurada, un estudi de viabilitat i un assessorament, ni sense portar a la Junta General el debat sobre la situació generada i les seves repercussions econòmiques i polítiques”, ha afirmat Talamonte. “Buscarem solucions, però ara mateix tenim la controvèrsia amb l’aprovació dels comptes amb informacions contradictòries que fan que no sapiguem si es poden aprovar així”, ha afegit el regidor, qui ha recordat que els consellers tenen una responsabilitat legal respecte a allò que aproven.

El consell ha aprovat un únic acord, a proposta del president, que planteja demanar una convocatòria extraordinària de la Junta General de l’EMU –que està formada pel conjunt del ple de la Paeria– per tenir en compte les consideracions que pugui formular respecte a aquesta qüestió i encarregar un estudi econòmic i financer extern. Aquest informe en profunditat haurà d’aportar un coneixement actualitzat i real de l’empresa, el seu patrimoni, existències i càrregues financeres.

PSC i Cs alerten del risc de no aprovar els comptes

Jaume Sellés, del PSC, va afirmar que l’informe presentat sobre el pla de l’estació “es va encarregar el 2017 per ampliar els terrenys que assumien les càrregues urbanístiques, que fins llavors només eren els d’un costat de l’estació”.

Va denunciar que el govern el va presentar ahir “de forma parcial, esbiaixada i com si fos desconegut i se l’haurien trobat, quan ja era conegut”. Va considerar que “el seu únic objectiu és intentar desqualificar la gestió econòmica dels governs socialistes, guiada pel bé comú”, i va destacar que no aprovar el compte general de l’EMU “posa en risc el de la Paeria i pot col·locar-lo en una situació de retenció de fons que rep d’altres administracions, dos milions al mes”.

Per la seva banda la portaveu de Cs, Ángeles Ribes,va alertar també de les repercussions de no aprovar el compte general i es va mostrar “indignada” pel fet que el govern municipal no li hagi proporcionat la informació que va demanar sobre les ordenances fiscals.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?