El Consell del Pla ofereix suport als ajuntaments per tenir la setmana vinent una valoració de danys

REDACCIÓ
26-10-2019
  • El Consell del Pla ofereix suport als ajuntaments per tenir la setmana vinent una valoració de danys

Alcaldes i alcaldesses del Pla d’Urgell s’han reunit d’urgència al Consell Comarcal i el president Rafel Panadés els ha ofert el suport dels Serveis Tècnics per tal de poder tenir enllestida la setmana vinent una primera estimació de costos pels danys provocats pels aiguats i, així, poder sol·licitar ajuts directes i subvencions a les administracions superiors, com ara la Diputació de Lleida o les que pugui aprovar el Govern català en la reunió de dimarts. Les principals afectacions a la comarca es concentren en camins de terra i en el ferm de carrers i carreteres locals, que la força de l’aigua ha malmès al seu pas.

Rafel Panadés ha traslladat, en nom de la institució, el suport i la solidaritat amb tots els municipis catalans afectats per la greu llevantada. Al Pla d’Urgell, cal retrocedir fins el 1874, a la coneguda com a riuada de Santa Tecla, per recordar un episodi d’aiguats tan devastadors com els patits per la pluja dels dies 22 i 23 d’octubre.

Les precipitacions van deixar registres d’entre 130 i 160 litres per metre quadrat a la comarca del Pla d’Urgell. Al desbordament dels rius Ondara i Corb va sumar-s’hi els cabals sobreabundants procedents de comarques veïnes, els quals es van obrir pas per la conques de Les Canals i Les Borgetes.

Conseqüència de l’estat dels accessos pel temporal, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell  va haver de suspendre bona part de les rutes de transport escolar que gestiona a diari, que hores d'ara ja es troba totalment normalitzat.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta