El Consell del Segrià organitza un nou cicle de concerts de cobles a la fresca

REDACCIÓ
Publicat: 
28-07-2020
Actualitzat: 03-08-2020 11:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cobles
  • Cobles 2

El projecte "Cobles a la Fresca" és una adaptació del programa "Sardanes a la Fresca" projectada des del 2005 pel Consell Comarcal del Segrià, amb l’objectiu de fomentar la dansa popular catalana pel nostre territori. L’actual crisi sanitària, derivada de la pandèmia Covid-19, ha fet replantejar i adaptar les actuacions a les mesures de protecció i seguretat pertinents i excloure les ballades sardanistes per centrar el contingut del projecte en la seva música. Així doncs seran les cobles, agrupacions musicals sardanístiques per excel·lència, el centre de la proposta d’aquesta edició. Els i les amants de la sardana podran gaudir de la seva música com a espectadors.

Amb el nou cicle, el Consell Comarcal del Segrià té la voluntat de mostrar el seu suport a la cultura i a les entitats culturals, un dels sectors més afectats per les restriccions i les mesures de protecció de la pandèmia, alhora que vol continuar oferint una programació cultural oberta a tot el públic. A més, el nou cicle de concerts ha tingut molt bona acceptació per part dels municipis del Segrià, que veuen el format concert com una de les possibles solucions per adaptar els actes culturals al moment excepcional que vivim.

Les audicions es durant a terme durant els cap de setmana dels mesos d’agost i setembre i en horari de migdia i vespre i faran un recorregut per 10 municipis del Segrià. El calendari està obert i pensat per adaptar-se a les circumstàncies actuals i, per tant, cada concert es programarà seguint les indicacions sanitàries del dia a dia. La programació complerta es podrà seguir a l’apartat de cultura de la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià i a l'Agenda de LLEIDA.COM.

El circuit comptarà amb la participació de les agrupacions: Cobla Vents de Riella d'Agramunt, Cobla Lo Castell de Bellpuig, Cobla de Tàrrega i Bellpuig Cobla, que presenten un variat repertori de sardanes i música per a cobla que combina la tradició i la modernitat i on els diferents instrumentistes seran els protagonistes.

Comparteix

També t'interessarà