⏯️ El Consell del Segrià promou el consum de productes de quilòmetre zero

ACN
19-06-2020
  • ⏯️ El Consell del Segrià promou el consum de productes de quilòmetre zero
  • ⏯️ El Consell del Segrià promou el consum de productes de quilòmetre zero
  • ⏯️ El Consell del Segrià promou el consum de productes de quilòmetre zero

El Consell Comarcal del Segrià ha presentat aquest divendres un vídeo per promocionar el consum d'aliments de proximitat de la comarca, amb l'objectiu d'ajudar els petits productors a reactivar la seva activitat després de l'estat d'alarma per la pandèmia de la covid-19. El vídeo, que es difondrà a les xarxes socials de l'ens comarcal amb l'etiqueta #TotsFemSegrià, ha comptat amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Hi han participat set petits productors de diferents sectors alimentaris i diversos municipis del Segrià, que expliquen el seu projecte i la seva trajectòria familiar. La iniciativa forma part del Pla Estratègic del Segrià i dona continuïtat a altres accions posades en marxa amb anterioritat.
La majoria dels productors que hi surten treballen per tirar endavant petites empreses familiars i han continuat l'activitat generació rere generació i incorporant-hi elements d'innovació o valor afegit, amb una especial cura amb el medi ambient i el territori.

Els protagonistes del vídeo són Mel Can Toni (Seròs), melmelades i conserves artesanes El Tossalet (Almenar), formatges artesans Cal Quitèria (Almacelles), oli d'oliva verge extra Aresté Teixidó (Seròs), Mel de l'Oest (Aitona), vedella de criança i elaboració d'embotits Cal Sargaire (Almacelles), i melmelades, sucs i almívars Cal Kika (Aitona).

La iniciativa forma part del Pla Estratègic del Segrià i dona continuïtat a les accions que ja ha impulsat anteriorment l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) del consell comarcal amb l'objectiu de millorar la visibilitat i promocionar els productes locals, artesans i de qualitat i fomentar el consum de proximitat a la comarca del Segrià, com ara la publicació que es va fer a finals de març d'un directori de productors d'aliments de quilòmetre zero amb servei a domicili durant el confinament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?