El Consell d'Europa condemna l'atac rus contra Ucraïna i exigeix la fi de les hostilitats

ACN
Publicat: 
24-02-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell d'Europa condemna l'atac rus contra Ucraïna i exigeix la fi de les hostilitats
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

La secretària general del Consell d'Europa, Marija Pejcinovic Buric, ha emès un comunicat aquest dijous on condemna "fermament" l'atac militar rus contra Ucraïna i el considera una "flagrant" violació de l'Estatut del Consell d'Europa i del Conveni Europeu de Drets Humans. En el mateix comunicat, el CoE parla d'una hora "fosca" per a Europa i per "tot el que representa". La secretària general s'ha dirigit a les autoritats del Kremlin per demanar que cessin "immediatament i incondicionalment" els atacs i que "retornin a la diplomàcia" per tal d'evitar noves conseqüències "devastadores" per tot el continent. "La protecció de les vides civils ha de continuar sent una qüestió prioritària", ha assenyalat.

El president de l’Assemblea Parlamentaria del Consell d’Europa, Tiny Kox, ha emès un comunicat on anuncia la convocatòria d’una reunió urgent urgent de la Comissió Mixta entre el Comitè de Ministres i l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa “per coordinar la reacció concertada a aquesta crisi sense precedents a Europa”.

En el mateix missatge, Kox també ha expressat la seva profunda “preocupació” per l’atac militar rus i ha instat a la Federació Russa a posar fi “immediatament” a l’acció militar i a retir les seves tropes d’Ucraïna. En la mateixa línia que la secretària general del CoE, Kox ha parlat d’una “clara” violació dels principis que defensen el Consell d’Europa i els seus estats membres, i ha apuntat que la situació requereix una resposta “sòlida i consolidada” per part de l’organització.

 

Comparteix

També t'interessarà