El consell senyalitza els senders del descens de falles com a rutes

E. FARNELL
Publicat: 
03-06-2018
Actualitzat: 03-06-2018 7:36
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El consell senyalitza els senders del descens de falles com a rutes

El consell de l’Alta Ribagorça senyalitzarà els senders del descens de falles com a rutes de cada població fins als faros. Es crearan els camins turístics amb plafons informatius que mostraran el recorregut que fan els fallaires fins el faro per iniciar les baixades. L’ens comarcal ha rebut una ajuda del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb què s’abordarà la instal·lació dels plafons informatius i turístics, una vegada es tregui a licitació aquesta actuació de promoció.

Precisament, els fallaires del Pont de Suert ja treballen en l’elaboració de les falles i la plantada del faro que se celebra avui per a la celebració de les populars festes del foc que tindran lloc aquest mes de juny i juliol amb motiu del solstici d’estiu i la festa de Sant Joan.

Ahir els assistents van poder participar en l’elaboració de les falles. Una activitat que estava dirigida a tots els públics i en què van participar petits i adults. Per avui, hi ha prevista la tradicional plantada del faro amb la tala del pi i la plantada pròpiament dita.

La festa de les falles declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2015 se celebra als diferents pobles de la comarca (també a Aran i el Sobirà) i la primera baixada de la temporada serà la de Durro el dia 16 amb la festa de Sant Quirc. La nit de Sant Joan baixen a Boí, Casós, el Pont de Suert i Vilaller, el dia 30 a Barruera, després a Erill la Vall el 6 de juliol, i les últimes són el Taüll el 13 de juliol i Llesp el 21 de juliol. Abans de les falles, s’hauran preparat els faros, amb arbres drets a la zona alta i allunyada del poble que s’encendrà el dia de la baixada formant una gran foguera i des d’on baixaran els fallaires, fent cremar la seua falla en el descens cap al poble.

Comparteix

També t'interessarà