El Departament d'Agricultura atorga a dotze emprenedors ajuts a la diversificació

ACN
20-03-2020

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha ajudat dotze emprenedors catalans a reforçar les explotacions agràries, mitjançant subvencions destinades a desenvolupar activitats complementàries que permetin diversificar els seus ingressos i millorar-ne la viabilitat. L'import total atorgat ascendeix a 1.188.792,90 euros, el que representa un volum d'inversió de gairebé 3 milions. Aquesta línia, que aprovava les bases reguladores dels ajuts associats al Contracte Global d'Explotació (CGE) de 2019, s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural i està cofinançada amb fons Feader. L'objectiu és fomentar la creació de llocs de treball i incrementar les rendes dels agricultors per a què mantinguin aquesta activitat.
Enguany, a més de les habituals activitats turístiques, s'auxilia dues aules d'entorn rural. L'elevat import d'inversió sol·licitat ha fet necessari valorar els projectes d'acord amb els criteris de priorització establerts. Així, els que han estat aprovats tenen una puntuació mínima de 50 punts i es caracteritzen per estar participats per un jove agricultor recentment instal·lat i/o ésser una explotació agrària prioritària, estar ubicats en zones amb limitacions naturals, i/o ser projectes que proposin el desenvolupament d'energies renovables per a l'ús de l'activitat de diversificació.

L'àmbit territorial on s'han atorgat més ajuts és el de la Catalunya Central, amb cinc expedients i un import de subvenció de 477.800,92 euros. A continuació hi ha el de l'Alt Pirineu i Aran, amb tres expedients i 260.888,23 euros, Girona, amb dos i 245.221,58 euros i Lleida, també amb dos i 204.882,17 euros. A més, es preveu l'aprovació de més expedients fins a esgotar el pressupost disponible de la convocatòria, fruit de sol·licituds renunciades pels mateixos beneficiaris, i que actualment s'estan valorant d'acord amb l'ordre de priorització.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta