El desconfinament parcial podria comportar un rebrot de coronavirus "inassumible"

ACN
Publicat: 
13-04-2020
Actualitzat: 13-04-2020 19:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El desconfinament parcial podria comportar un rebrot de coronavirus "inassumible" per al sistema sanitari
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Metges de Catalunya ha avisat que la fi del confinament total ordenada pel govern espanyol podria comportar a curt termini un rebrot de coronavirus. Segons el sindicat, si això passés seria "inassumible" per al sistema sanitari, que recorden que està "extremadament tensat i amb unes plantilles molt castigades física i emocionalment". En un comunicat, el sindicat ha demanat "més temps per rebaixar la pressió assistencial", reduir el nombre de pacients hospitalitzats i recuperar el personal sanitari abans de "relaxar" les mesures. "Aquest seria el millor salvavides per evitar un nou col·lapse", asseguren.

Metges de Catalunya creu que iniciar el desconfinament sense un estudi per saber el percentatge de població afectada "podria posar en risc la ciutadania" si h hagués una nova onada de casos greus que requerissin medicina intensiva. Recorden que l'ocupació a les UCI està al voltant del 85% i, per tant, el marge d'absorció és "molt escàs".

D’altra banda, el sindicat recorda la "necessitat imperiosa" de proveir adequadament d'equips de protecció individual complets les plantilles dels centres hospitalaris, d’atenció primària, sociosanitaris i residències, per frenar el contagi entre els treballadors de la salut. A més, reclama que s’incrementi la distribució de tests ràpids de diagnòstic del coronavirus per als professionals que estan en la primera línia i, progressivament, per a la resta de la població.

Comparteix

També t'interessarà