El dispositiu d'atenció a temporers de Lleida preveu una cinquantena d'allotjaments la primera nit

REDACCIÓ
Publicat: 
12-06-2023
Actualitzat: 12-06-2023 19:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El dispositiu d'atenció a temporers de Lleida preveu una cinquantena d'allotjaments la primera nit
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida
  • El dispositiu d'atenció a temporers de Lleida preveu una cinquantena d'allotjaments la primera nit
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El projecte d’atenció a les persones temporeres que arriben a la ciutat per a la campanya agrària ha iniciat aquest dilluns l’activitat al pavelló 3 de Fira de Lleida, amb la previsió d’atendre una cinquantena de persones. La Paeria té en marxa el dispositiu, que a més de la pernoctació, ofereix serveis com les dutxes, dos àpats (esmorzar i sopar), consigna i autobugaderia. El pavelló disposa de 122 places i obra de 18 a 08 h.

Lleida posarà en marxa el dispositiu d'atenció a temporers el 12 de juny
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Ajuntament de Lleida)

En aquest mateix indret s’ubica l’Oficina Única d’Atenció, que informa els i les usuàries dels serveis i facilita l’acreditació necessària per al seu ús. Aquesta assessorament presta assessorament jurídic, mediació intercultural i suport sindical, en col·laboració amb altres professionals i els sindicats CCOO, CGT i UGT.

També estan a disposició de les persones que ho requereixin, les 99 places en habitatges moblats que ha cedit l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU). En aquest cas, cal un contracte laboral vigent o de formalització imminent. El cost d’aquest allotjament social és de cinc euros per nit a pagar setmanalment. Es requerirà una fiança de 100 € (retornable).

S’ha de recordar que el dispositiu d’atenció social coordinat per la Paeria per a la campanya agrària a Lleida té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques de les persones que venen en recerca de feina. Alhora, es dona suport i assessorament quan no troben feina.

Comparteix

També t'interessarà