El festival Mostremp debat la relació entre el cine i els contes i llegendes

J.B.
25-08-2018
  • El festival Mostremp debat la relació entre el cine i els contes i llegendes

Les llegendes i els contes populars han estat sempre una gran font d’inspiració per al setè art. Així va voler posar-ho de manifest ahir el festival de cine rural Mostremp, en una edició en la qual el certamen posa especial accent en el gènere fantàstic, amb una taula redona sobre l’estreta vinculació entre els contes i llegendes i la creació cinematogràfica.

Així, va comptar amb la presència de dos cineastes lleidatans, Ferran Blanch i Octavi Espuga, i de l’escriptor pallarès Pep Coll que, per obrir el debat, va retrocedir fins a l’antiga Grècia –a la seua última novel·la recrea la vida del filòsof Heràclit–, per sentenciar que “si Homer no hagués escrit sobre la guerra de Troia, aquestes llegendes s’haurien perdut”. En un to més tècnic, Ferran Blanch va comentar que “el paper del contacontes en el cinema el representa la veu en off”.

La taula redona cinematogràfica es va celebrar a l’aire lliure, a l’exterior de l’espai cultural La Lira.

D’altra banda, el festival va projectar diversos films sobre geoparcs per donar a conèixer aquesta figura de protecció i promoció socioeconòmica coincidint amb l’entrada aquest passat mes d’abril del territori de la Conca de Tremp-Montsec en la xarxa mundial que impulsa la Unesco.

El públic també va poder veure els primers set curtmetratges a concurs a la secció oficial del festival. Avui es projectaran els vuit restants (19.00 hores), després de la secció dedicada a curts dels Pallars i la Ribagorça (17.30).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?