El festival Orgues de Ponent, amb quinze concerts fins al desembre

REDACCIÓ
05-09-2018
  • El festival Orgues de Ponent, amb quinze concerts fins al desembre

El músic Josep Maria Mas i Bonet, professor del Conservatori del Liceu i organista titular de l’església Prioral de Reus, protagonitzarà dissabte que ve al temple parroquial de Verdú (22.00 hores) el primer concert del XX Festival de Música de Tardor-Orgues de Ponent i del Pirineu. En aquest concert, l’organista serà acompanyat del violinista Josep Manresa.

El festival, impulsat pel professor d’orgue del Conservatori de Lleida Miquel González, constarà de quinze concerts fins al 28 de desembre en tretze localitats de les comarques de Lleida, a més de Puigcerdà. La parròquia de Sant Llorenç a Lleida repetirà cita musical: el 2 de novembre –amb l’organista Christian Tarabbia, titular de la col·legiata de Santa Maria d’Arona, a Itàlia– i el 16 de novembre, amb el cor De Canendi Elegantia acompanyat a l’orgue per Guido Iotti i sota la direcció de Francesc Garrigosa interpretant un repertori basat en el renaixement català. La resta de la programació es desenvoluparà a Cervera, Tremp, el monestir de les Avellanes (Os de Balaguer), la Pobla de Segur, les Borges Blanques, Tàrrega, Torres de Segre, Sant Llorenç de Morunys, Talarn, la Seu d’Urgell i Vielha.

A banda de Christian Tarabbia, altres solistes destacats seran Alessandro Bianchi, organista de la basílica de Sant Pau a Cantù (Itàlia), o Arnau Reynés, titular de la basílica de Sant Francesc de Palma de Mallorca. Val a esmentar també les sopranos Ulrike Haller i Mariona Pallach com a solistes vocals.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?