El Força Lleida, fora de la final

24-09-2018
Actualitzat: 24-09-2018 10:52
  • El Força Lleida, fora de la final

El Força Lleida no disputarà la final de la Lliga Catalana LEB al caure ahir a la pista del filial del FC Barcelona (59-56), en un partit que estava obligat a guanyar per més de tres punts després del resultat de l’anada al Barris Nord (63-66). Malgrat que l’equip que dirigeix Jorge Serna va dominar gairebé tot el partit, el conjunt blaugrana va acabar capgirant el marcador a l’últim quart i es va classificar per a la final, en què s’enfrontarà al Prat. La intensitat defensiva va ser la tònica del derbi, la qual cosa es va traduir en un balanç ofensiu molt baix, especialment els primers minuts. El Força Lleida va deixar el Barça B en només 9 punts al primer quart (9-12). Dos tirs lliures de Stutz, que va debutar ahir en competició oficial, van donar una màxima renda de 7 (9-16) i els locals van intentar reaccionar. Però el Força Lleida estava molt inspirat en aquells minuts i va tornar a posar terra pel mig per renovar el màxim marge fins als 8 punts (20-28). El Barça va tornar a reaccionar i va ficar-se al partit amb una escomesa que va deixar el 25-28 abans d’assolir el descans.

El partit anava en la direcció que volien els lleidatans i semblava que l’eliminatòria quedava més encarrilada que mai al tercer quart, amb un inspirat Djuran, que col·locava el 30-41 en el lluminós. Però una altra vegada va reaccionar el Barça perquè els visitants no s’escapessin en l’electrònic abans d’entrar als últims deu minuts (39-45). Un parcial de sortida de 14-4 va permetre als blaugranes situar-se al davant i fer que els nervis comencessin a aflorar a la banqueta del Força Lleida, ja que s’estava entrant al moment decisiu. Dos tirs lliures de Miki Feliu, el millor per als de taronja, van donar certa esperança (53-54), però el Barça va acabar imposant-se a la recta final i emportant-se el triomf.

Jorge Serna es va mostrar especialment preocupat pel nombre de pilotes perdudes (17) i el rebot defensiu. “Són dos dades que ens han penalitzat molt. Ofensivament hem tingut bons moments, però quan ens han pujat les línies hem patit, hem abusat massa del bot. No ens en queda altra que seguir treballant de cara al debut”. El Força Lleida visitarà demà el Castelló (20.45) en un nou test de pretemporada.