El Força Lleida suma la segona victòria consecutiva en lliga

17-10-2021
  • El Força Lleida suma la segona victòria consecutiva en lliga
    Peu de foto:
    Foto Força Lleida

L’ICG Força Lleida ha sumat aquest diumenge a Azpeitia la segona victòria consecutiva en lliga, la primera lluny de l’Espai Fruita, en un duel que va tenir en l’encert exterior el seu tret distintiu; els lleidatans van anotar 14 dels 28 triples que van intentar, però és que el Juaristi ISB en va fer 13 de 32. Un encert, per percentatge i per volum, ben poc habitual. Això va convertir el matx en una ruleta russa de la qual en va treure millor profit el conjunt de Gerard Encuentra, que supera la primera setmana de lliga amb un excel·lent. Més tenint en compte les circumstàncies de baixes i lesions que han obligat a jugar amb vuit homes dos dels tres partits disputats en aquesta frenètica arrencada.

El matx va començar amb una alta freqüència anotadora per part de tots dos equips, i amb més aviat poca intensitat defensiva, el que no era pas un bon símptoma per als lleidatans. De fet, després dels primers minuts d’alternança, els locals van créixer en el marcador: De l’empat a 7 es va passar al 16-7 després d’un parcial de 9 a 0 que va obligar Gerard Encuentra a demanar temps mort. Això va fer reaccionar l’equip, que va anar retallant distàncies fins posar-se per endavant, amb Carrera liderant (18-20, 2:00 1Q) i castigant als locals amb un parcial de 2-16 per agafar una aleshores màxima renda de 5 punts (18-23, 1:08 1Q) que es quedava en 4 al final del quart (21-25)

Al segon període, el joc va embogir, amb constants anades i vingudes i amb tots dos conjunts buscant amb insistència -i encert- el tir exterior. Tot i que els lleidatans semblava que podien obrir forat (31-37 5:50 2Q), el Juaristi va reaccionar després d’un temps mort i amb un 13-0 va capgirar el resultat (44-37, 1:40 2Q). Els d’Encuentra estaven groguis, i defensivament no trobaven la fórmula, així que el millor que podia passar era que arribés el descans. I va arribar, però amb els de blau -a Azpeitia van estrenar la segona equipació – onze punts per sota, 50-39, i amb la sensació de que caldria canviar moltes coses per optar al triomf a Euskadi. Especialment en defensa.

I el tercer quart començava amb una recuperació i un triple per als lleidatans, fet que semblava que podia marcar tendència. La consistència al darrera millorava, i a còpia de triples (quatre, tres dels quals d’Albert Lafuente) construïen un parcial de 5-14, apropant-se als bascos i redibuixant el partit (55-53 5:00 3Q). Al Juaristi li costava molt aturar el vendaval, però ho va fer amb les mateixes armes: Amb un triple, dos tirs lliures i un 3+1 va recuperar en un tres i no res els deu punts de renda (65-55, 2:23 3Q) i va obligar de nou als lleidatans a refer el camí. La contundència de Badji i un tiple de Miguel González sobre la botzina del quart reduïen el marge a quatre punts (68-64) al final del tercer quart. Tot per decidir en un matx del tot imprevisible.

L’arrencada dels últims deu minuts no feia presagiar res de bo, tanmateix. Nova estrebada local a cop de triple, i ara nou punts de marge pel Juaristi (79-70 7:00 4Q), que els permetia obtenir un cert control en un imprevisible duel de pistolers. Però la narrativa del partit dictava que tot era possible. Amb Badji carregant potència a la pintura, i la resta serrant les dents en defensa, l’ICG va recuperar l’espai perdut gràcies a un parcial de 4-12 culminat per un triple de Carrera (84-85 2:55 4Q). Era el moment de la sang freda, de l’experiència, però també del talent. Un altre triple, ara de Miguel González, posava el duel en safata als de blau a un minut i mig pel final (84-88). Això sí, caldria patir fins el darrer segon. Cissoko va tenir l’opció d’empatar pels locals després d’una pèrdua lleidatana, però va cometre personal en atac i això va donar els últims 20 segons del partit als de Gerard Encuentra. En aquesta coda, carrusel de nervis i de tirs lliures, en els que Carrera i Badji van certificar el triomf visitant (86-91).

Triomf de gran importància per a l’ICG Força Lleida, que els permet superar una setmana d’altíssima complexitat amb una renda magnífica, i poder així preparar sense cap pressió afegida la visita del CB Prat del pròxim divendres (21.00 hores) a l’Espai Fruita.