El 'Galacticat', cinema fantàstic i de terror a Tàrrega durant una setmana

REDACCIÓ
Publicat: 
15-08-2022
Actualitzat: 15-08-2022 20:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • El 'Galacticat', cinema fantàstic i de terror a Tàrrega durant una setmana
  Peu de foto: 
  Galacticat 2022
 • El 'Galacticat', cinema fantàstic i de terror a Tàrrega durant una setmana
  Peu de foto: 
  Galacticat 2022
 • El 'Galacticat', cinema fantàstic i de terror a Tàrrega durant una setmana
  Peu de foto: 
  Galacticat 2022

Fins a una quarantena de propostes diferents s’hauran pogut veure avui dilluns durant la primera jornada del ‘Galacticat’, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, que se celebra a Tàrrega fins al pròxim diumenge 21 d’agost.

El certamen, impulsat per l’associació Galacticat en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega, ha donat el tret de sortida avui dilluns a una setmana repleta de cinema a la capital de l’Urgell amb curtmetratges com ‘Tundra’ una distopia rodada a Cuba o ‘I, Adonis’, una obra que aborda els trastorns de la conducta alimentària des de la perspectiva del terror psicològic. El plat fort del dia però és ‘Ratolins i guineus’, un film infantil de la República Txeca, país convidat a l’edició d’enguany. En el primer dia de festival, el públic també podrà gaudir d’una de les novetats d’aquesta novena edició. Per primera ocasió, la terrassa del Mersi Persi un gastrobar de fast food artesà, situat la Plaça dels Àlbers de Tàrrega, s’ha convertit en una sala de cinema on, aquesta nit, s’hi projectaran una selecció de curtmetratges.

El festival mostrarà al llarg d’una setmana 70 curtmetratges, 20 llargmetratges i dos documentals de més d'una vintena de països diferents. A banda, també es projectaran pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria i tres obres provinents de la República Txeca.

De fet, serà una edició amb molta representació estrangera, ja que s'hi projectaran films com ‘Annular Eclipse’, un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; ‘Tundra’, un curtmetratge provinent de Cuba o ‘Bestia’, una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance i va ser candidata als Oscars. 

A més, la selecció oficial del Galacticat comptarà amb una àmplia presència femenina, amb directores com la canadenca Sonia Suvagau, creadora del film ‘Unidentified Female Object’, o la uruguaiana Marcela Matta, directora de ‘Muerto en Gloria’ que serà present al Galacticat, on realitzarà una sessió de preguntes i respostes amb el públic del festival. Serà divendres a les 19.00 hores als Cinemes Majèstic.

En aquesta novena edició hi haurà films coneguts pel gran públic com són ‘Una Bruja Novata’ (1971) o ‘Conan el Bàrbar’ (1982), però també rareses com la italiana ‘La maschera del demonio’ (1960) i la sueca ‘Häxan - La brujería a través de los tiempos’ (1922), la qual compleix un segle des de la seva estrena.

Les entrades i la programació estan disponibles a la pàgina web del Festival.

Comparteix

També t'interessarà