El ‘Galacticat’ converteix Tàrrega en una sala de cinema a l’aire lliure

REDACCIÓ
29-08-2021
  • El ‘Galacticat’ converteix Tàrrega en una sala de cinema a l’aire lliure

El Galacticat’, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, està convertint Tàrrega en una sala de cinema a l’aire lliure durant tot el cap de setmana gràcies a les dues pantalles d’exhibició que s’han instal·lat a l’Avinguda Catalunya de la capital de l’Urgell. Aquesta iniciativa se suma a les accions que s’han dut a terme durant tota la setmana, entre les quals sobresurt la terrassa de l’Ateneu de Tàrrega, que també s’ha convertit en un espai de cinema a l’aire lliure. A més, enguany s’han afegit activitats paral·leles al certamen, com el GalacticGames o l’Off Fest i se n’ha pogut repetir d’altres com la degustació de gintònics.
 
Entre avui i demà, desfilaran per Tàrrega alguns dels directors i actors protagonistes dels més de 150 curts i llargmetratges que han transformat la ciutat en la capital del cinema fantàstic i de terror. Entre els convidats que desfilaran aquests dies pel ‘Galacticat’, es troben el director del curt alemany ‘Muti’, Xavier Baeyens; Silvia Pradas i Javier Llovería, directora i productor del curt ‘Nosotros’; Susana Ramírez i Jaime Arnaiz, directora i productor executiu del curt ‘Dilo’ i Armando Molina, director de ‘Multivers’.
 
La 8a edició del ‘Galacticat’ finalitzarà demà amb una gala de clausura, en la qual s’anunciarà el palmarès i l’entrega de premis. L’acte estarà presidit per la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i precedit pel Concert de Clausura amb laSant Andreu Jazz Band. 

Un ‘Galacticat’ híbrid

La situació general ha determinat certs aspectes de la mostra i és per això que la d’enguany és una edició que ha fet una versió presencial i una altra de virtual. Com explica Ramon Bochaca, director del Galacticat, “seguint les instruccions pautades pel Departament de Salut i per garantir el benestar de tots els assistents, enguany hem volgut fer una nova aposta pels espais a l’aire lliure. Repetim l’experiència d’instal·lar pantalles exteriors a l’Avinguda Catalunya, just a la façana dels Cinemes Majèstic i afegim la terrassa de l’Ateneu a la nostra llista d’espais. A més, hem programat diferents sessions d’algunes de les pel·lícules més esperades i hem ampliat la franja horària de programació perquè tot aquell qui vulgui anar al cine ho faci amb totes les garanties de seguretat per part nostra”.
 
Des de dilluns i durant tota la setmana, tant el cinema Majèstic com la terrassa del Teatre Ateneu han acollit la projecció de més de mig centenar d’obres audiovisuals diferents. La resta de llargs i curtmetratges es veuran durant el cap de setmana. La inauguració oficial d’aquesta 8a edició del Galacticat està prevista per aquest divendres 27 d’agost a les 21 h. La gala comptarà amb la presència dels principals impulsors i responsables del Galacticat, també algunes cares conegudes i, després de la projecció de ‘The wanting mare’, el debut filmogràfic del director americà Nicholas Ashe Bateman, els assistents podran gaudir d’un tast de gintònics a les mateixes instal·lacions dels Cinemes Majèstic de Tàrrega.

Cinema internacional de qualitat a la capital de l’Urgell

Com a novetat d’enguany, el Galacticat ha posat en marxa una nova secció paral·lela en el marc del certamen. Es tracta de la Secció AMP-FILMS. Gràcies a la col·laboració amb la distribuïdora cinematogràfica AMP International, el Galacticat comptarà amb algunes de les produccions internacionals contemporànies del gènere de terror i fantàstic més celebrades.
 
En aquest sentit, el director del festival, Ramon Bochaca destaca que “aquesta nova secció ens fa especial il·lusió, ja que enceta una col·laboració important amb una distribuidora de renom mundial”. A més ens permet programar obres d’una destacada qualitat que ofereixen a l’espectador la possibilitat de gaudir de films originals, innovadors i únics que segurament el sorprendrà”.
 
La mostra compta amb cinc seccions. La Secció oficial de Llargmetratges amb pel·lícules a competició, l’oficial de Curtmetratges o Galacticurt, que també és competició, i, per altra banda, les tres seccions paral·leles, dues de les quals s’han impulsat enguany. La nova secció Focus posarà la lupa en la cinematografia d’un país convidat, que enguany ha estat Croàcia; la nova Secció AMP portarà cada any cinc títols actuals que programarà la prestigiosa distribuïdora internacional AMP-FILMS i, finalment, la secció Clàssics recuperarà ‘Carrie’ i ‘Misery’, grans títols del gènere per al públic més malencònic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?