El Galacticat inaugura dues sales exteriors amb curts de cinema fantàstic, terror i gènere lliure

REDACCIÓ
Publicat: 
19-08-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Galacticat inaugura dues sales exteriors amb curts de cinema fantàstic, terror i gènere lliure
    Peu de foto: 
    Foto Ramon Sanmartin - Galacticat

El Galacticat inaugura avui les seves dues pantalles exteriors a l’Avinguda Catalunya de Tàrrega en les que s’hi projectaran curtmetratges de cinema fantàstic, de terror i de gènere lliure. Aquesta artèria principal de Tàrrega es converteix en una gran sala de cinema durant el dissabte i el diumenge, amb dues sales a l’interior dels Cinemes Majèstic i dues més a l’exterior. Durant avui divendres i demà dissabte s’hi projectaran una quarentena de films cada dia, la majoria gratuïts. 

A la mateixa avinguda, també avui al vespre i dissabte a la tarda hi tindrà lloc l’activitat paral·lela GalacticGames amb videojocs relacionats amb el terror i la fantasia, organitzada conjuntament amb l'Associació Ragnarok. Resident Evil, Silent Hill o Dark Souls seran algun dels jocs amb la modalitat ‘speedrun’, que consisteix a superar el videojoc amb el mínim temps possible.

El certamen, impulsat per l’associació Galacticat en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega mostrarà al llarg d’una setmana 75 curtmetratges, 23 llargmetratges de més d'una vintena de països diferents. A banda, també s’hi projecten pel·lícules clàssiques relacionades amb el món de la bruixeria, leitmotiv d’enguany, i tres obres provinents de la República Txeca.

Tot a punt per la I Trobada de Talent, demà dissabte a la Biblioteca de Tàrrega

L’organització de la novena edició del Galacticat ja ho té tot a punt per a la Trobada de Talent, que demà al matí reunirà a la Biblioteca de la capital de l’Urgell els 12 directors novells que presentaran els seus guions (4 llargmetratges, 4 sèries i 4 curts) a les roductores i distribuïdores que hi assistiran. Cal recordar que es van presentar 120 guions al concurs de la I Trobada de Talent, dels quals van resultar seleccionats 12, que són els que tenen l’oportunitat de mostrar les seves obres a les empreses productores i distribuïdores. Entre les empreses productores i distribuïdores participants hi ha la productora de ‘Tros’, Galápagos Films, així com Oberon, Benecé Produccions, Alhena Produccions, A Contracorriente, Galapagos films, No Tan Chalados Prod y Gold Tower Productions.

El Galacticat vol convertir-se d’aquesta manera, en un punt de trobada de la indústria cinematogràfica. A la tarda els responsables del festival han organitzat una visita per als guionistes i directors novells per diferents indrets de les Terres de Ponent per tal de mostrar-los possibles escenaris per enregistrar-hi cinema. Mas de Colom-Casa Borges, el Castell del Remei o Penelles són alguns dels indrets que visitaran durant el dissabte a la tarda.

La Trobada de Talent compta amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i està co-dirigida pel productor Jaime Arnaiz i pel director del Galacticat Ramon Bochaca Sandiumenge. Un dels eixos d’actuació de la PAC s’anomena Tàndem Festivals – Productores. En aquest, es dinamitza la  presència de les productores als festivals per donar-los-hi visibilitat i col·laborar de les accions d’indústria.

Presència internacional

Aquesta és una edició amb molta representació estrangera, ja que s'hi projecten films com ‘Annular Eclipse’, un llarg de ciència-ficció rodat a la Xina; ‘Tundra’, un curtmetratge provinent de Cuba o ‘Bestia’, una peça d'animació que explora el terror viscut durant la dictadura a Chile i que va formar part de la programació del prestigiós festival de Sundance i va ser candidata als Oscars.

A més, la selecció oficial del Galacticat compta amb una àmplia presència femenina, amb directores com la canadenca Sonia Suvagau, creadora del film ‘Unidentified Female Object’, o la uruguaiana Marcela Matta, directora de ‘Muerto en Gloria’ present al Galacticat, on realitzarà avui divendres a les 19.00 h una sessió de preguntes i respostes amb el públic del festival als Cinemes Majèstic.

En aquesta novena edició i dins de la Secció Clàssics hi ha films coneguts pel gran públic com són ‘La Bruja Novata’ (1971) o ‘Conan el Bàrbar’ (1982), però també rareses com la italiana ‘La maschera del demonio’ (1960) i la sueca ‘Häxan - La brujería a través de los tiempos’ (1922), la qual compleix un segle des de la seva estrena.

Comparteix

També t'interessarà