El Galacticat publica la programació de l'XI edició i anuncia els projectes participants a la Trobada de Talent

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
18-06-2024
Actualitzat: 03-07-2024 13:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Galacticat publica la programació de l'XI edició i anuncia els projectes participants a la Trobada de Talent
    Peu de foto: 
    Imatge del tràiler oficial de 'Tales of Babylon' ©Galacticat

El Galacticat, el Festival de Cinema de Tàrrega i Ponent, celebrarà la seva onzena edició entre els dies 24 i 30 de juny de 2024. La programació inclou la projecció de 90 llargmetratges, documentals i curtmetratges, així com una sèrie d’activitats paral·leles com el networking i el concurs de guions Trobada de Talents, projeccions als carrers i places de Tàrrega, una fira dedicada al còmic, un concert de punk a Cal Trepat i actes pel dia per l’alliberament LGTBI el 27 de juny. Tota la programació es pot consultar a la pàgina web www.galacticat.cat on també es poden adquirir les entrades i abonaments.

La tercera Trobada de Talent, un campus basat en un concurs de guions, comptarà amb dotze guionistes i directors participants, quatre per cada secció (llargmetratge, curtmetratge i sèrie). Els participants presentaran els seus projectes a deu empreses productores de Catalunya i d’arreu de l’Estat amb l’objectiu d’aconseguir suport i finançament. Enguany, aquesta edició destaca per la gran presència de talent català, especialment de Ponent. Alguns dels projectes destacats són el curtmetratge El túnel de Montclar i la pel·lícula Protuberantia, presentats pels guionistes i directors de Ponent Daniel Sarramona i Mireia Ibars, respectivament.

El Galacticat de Tàrrega renova el seu format i dedicarà l’onzena edició a la ‘Contracultura’
Peu de foto: 
Clausura del Galacticat 2023 al Teatre Ateneu de Tàrrega i amb gran èxit de públic. FOTO:Gianni Cattoni Burgués @chaoticph.

El Galacticat també segueix col·laborant amb Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) per ser Esdeveniment Preseleccionador al ‘Producers Meet Producers’ (PMP), que es durà a terme al Sitges Film Festival. Els tres guanyadors de la Trobada de Talent (llargmetratge, curt i sèrie) rebran un premi valorat en 1.000 euros, gentilesa de l’empresa RCService.

Com a complement a la Trobada de Talent, el Galacticat organitza per segon any consecutiu diverses activitats orientades a la indústria cinematogràfica dins el que s'ha batejat com a ‘Territori Indústria’. La Intel·ligència Artificial generativa serà la gran protagonista d’aquestes activitats, amb formacions i debats sobre els seus virtuts i perills en la producció cinematogràfica.

Entre les activitats destacades hi ha la projecció del documental Casa Reynal, rodat a Bellvís, i el clàssic d'Almodovar Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón. També es realitzarà una fira de llibres i còmics davant dels Cinemes Majèstic i diverses sessions de projeccions de curtmetratges, llargmetratges i documentals.

El dijous 27 de juny, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tàrrega, es celebraran actes pel dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual, amb espectacles i la projecció del film Housekeeping for Beginners.

La Festa Inaugural tindrà lloc el divendres 28 de juny amb la catifa vermella i la projecció de la pel·lícula britànica Tales of Babylon del director Pelayo de Lario. El festival conclourà el diumenge a Cal Trepat de Tàrrega amb l'Entrega de Premis i un concert punk amb les actuacions de Ruïnosa y las Strippers de Rahola, Zombi Pujol, Moshbowl i Fox System.

Comparteix

També t'interessarà