El Galacticat tanca un festival de por

X.SANTESMASSES
10-06-2019
  • El Galacticat tanca un festival de por

Uns 2.800 espectadors van disfrutar durant aquest cap de setmana dels 118 films (entre llargmetratges i curtmetratges) projectats als Cinemes Majèstic i a l’avinguda de Catalunya (aire lliure) de Tàrrega en el marc de la sisena edició del Galacticat, la mostra de cine fantàstic i de terror de Ponent. Val a destacar que van ser cinquanta hores de projeccions amb el doble de pel·lícules respecte a l’any passat.

El Galacticat va rebre la visita d’actors i directors de renom com Karra Elejalde, que divendres va rebre el nou premi Mediavilla a una trajectòria fantàstica; i el director austríac Sebastian Brauneis, que va guanyar el premi a la millor pel·lícula amb Zauberer. Elejalde va elogiar les mostres d’aquestes característiques perquè “sou la base de la indústria cinematogràfica”. Per la seua part, l’alcaldessa en funcions, Rosa Maria Perelló, es va mostrar satisfeta “per la consolidació del Galacticat” i va destacar “el suport de l’ajuntament a una iniciativa cultural i de lleure que atreu públic a Tàrrega”. Alguns visitants van lamentar que en aquesta edició no hi hagués attrezzo i personatges inspirats en la pel·lícula homenatjada, Alien, pel 40 aniversari. A més, malgrat haver-lo presentat com un acte complementari de la mostra, finalment es va anul·lar el real game pels carrers de Tàrrega.

El Galacticat va acabar ahir amb un concert a càrrec de la Banda Municipal de Lleida amb la lletra del Mecanoscrit del Segon Origen de Manuel de Pedrolo i música de bandes sonores de pel·lícules, emmarcat també en el cicle Tàrrega sona. La mostra va acollir també el tercer concurs de cosplay de disfresses de fantasia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?