El gasoil, per sota de l'euro en un terç de les gasolineres de Lleida

redacció
27-06-2017
  • El gasoil, per sota de l'euro en un terç de les gasolineres de Lleida

L’evolució dels preus dels carburants s’ha traduït en el fet que avui un de cada tres punts de venda de gasoil a la província de Lleida comercialitzi el litre per sota de l’euro. Així es desprèn de les últimes dades fetes públiques pel ministeri d’Indústria, que posa de manifest un increment en el nombre de les anomenades gasolineres low cost a tot l’Estat, aquelles alienes a les grans petrolieres i que en la pràctica totalitat no tenen personal. De fet, les dades del ministeri situen, entre les cadenes amb més nombre de les que es poden qualificar com a gasolineres “barates” a Espanya, Ballenoil, Galp i Bonàrea, sent la lleidatana la tercera amb més punts de venda de tot l’Estat.

El gasoil més barat es troba en una estació de Petrolis Independents de Tàrrega (0,928 euros el litre), seguida d’una desena d’estacions de servei de Bonàrea i Petrocat, que el venen a 0,929. El gasoil més car arriba a pagar-se a la província a 1,129 euros el litre. En el cas de la gasolina, el preu més barat a Lleida és d’1,058 euros el litre i el més car s’eleva als 1,249 euros. Així, proveir-se al punt de venda més car o més barat a la província pot suposar una diferència d’11 euros en un dipòsit mitjà de 55 litres, en el cas del gasoil, i de 10,5, en el de la gasolina.

D’altra banda, el marge brut mitjà de la gasolina va experimentar un increment del 4,8% al maig, o de 0,85 cèntims d’euro per litre, mentre que el del gasoil va augmentar un 3,1%, o 0,55 cèntims d’euro per litre, segons l’últim informe de distribució de carburants en estacions de servei de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Després d’aquests increments, el marge brut obtingut pels operadors es va situar en els 18,7 cèntims d’euro per litre, en el cas de la gasolina, i en els 18,5 cèntims d’euro per litre, en el cas del gasoil.

D’altra banda, Espanya va descendir del segon al quart lloc en el rànquing de preus abans d’impostos més alts de la UE per a gasolina 95. Pel que fa al rànquing del gasoil A, es va mantenir en la sisena posició.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...