El Geocaching, un joc de cerca de tresors a l'aire lliure

REDACCIÓ - AMIC - Eva Remolina
Publicat: 
14-09-2023
Actualitzat: 15-09-2023 21:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • El Geocaching, un joc de cerca de tresors a l'aire lliure
  Peu de foto: 
  Getty Imatges

El Geocaching és un joc de cerca de tresors a l'aire lliure en el món real que implica l'ús de coordenades GPS (Sistema de Posicionament Global) per a localitzar contenidors ocults, coneguts com a "geocachés" o "cachés". Aquests "geocachés" es poden trobar arreu del món (de fet n'hi ha més de 90.000 repartits per la geografia) i varien en grandària, des de contenidors petits fins a caixes o estructures molt grans. El Geocaching és una activitat recreativa popular que combina tecnologia, exploració i aventura. L'únic requisit per a emportar-te l'obsequi, és deixar un altre d'un valor similar o bé, tornar-lo al mateix lloc a on ho has trobat perquè puguin gaudir d'ell també altres persones.

Funcionament:

 1. Comença registrant-te en una plataforma de geocaching en línia, com Geocaching.com. Aquesta plataforma és la més gran i coneguda en la comunitat de geocaching, però no és l'única. Altres com Groundspeak o C: Geo també poden ser molt interessants.
 2. Troba un "geocaché" prop de la teva ubicació o en l'àrea que desitges explorar. Pots fer-ho fent servir el lloc web de geocaching o una aplicació mòbil específica.
 3. Arreplega el material necessari en cada cas. Aquest és un dels avantatges del joc: la majoria tan sols precisen d'un receptor de GPS i connexió a internet. D'altres en canvi, requeriran mapes, bruíxoles o altres accessoris.
ℹ️ Els jocs de rol, una eina educativa a l'escola
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Pavel Danilyuk - Pexels)

A cada plataforma, trobaràs el nivell de dificultat, així com pistes que han deixat altres usuaris per si necessites d'ajuda extra.

Un cop duta a terme l'activitat, és aconsellable que deixis els teus comentaris a la plataforma de cara a usuaris futurs.

Beneficis d'aquesta activitat:

 • És apte per a fer en grups o en solitari, així com per a qualsevol edat.
 • Et permet explorar i descobrir nous llocs, siguin propers o llunyans (n'hi ha geocachés al fons del mar, al cim d'una muntanya...)
 • Practiques senderisme i fomentes l'activitat física.
 • T'ajuda a orientar-te i a entendre mapes.
 • És una activitat divertida i econòmica.
 • Ajuda al raonament i al treball en equip.
Comparteix

També t'interessarà