El Govern atorga ajudes de 6,5 MEUR als municipis i comerços del Segrià

ACN
14-07-2020
  • El Govern atorga ajudes de 6,5 MEUR als municipis i comerços del Segrià
    Peu de foto: 
    Foto arxiu Miquel de Santiago
  • El Govern atorga ajudes de 6,5 MEUR als municipis i comerços del Segrià
    Peu de foto: 
    Foto arxiu Miquel de Santiago

El Govern dotarà amb noves línies d’ajuts directes per valor de 6,5 milions d’euros als municipis i comerços del Segrià afectats per la pandèmia i també ha aprovat una subvenció directa d'1,5 MEUR a la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena per reactivar el comerç. D'aquesta manera, l'executiu català vol donar suport al sector comercial de les zones més afectades per la pandèmia. Segons el Govern, l'objectiu de la iniciativa al Segrià és doble: donar suport als ens locals per fer front a les despeses associades al rebrot i, de l’altra, mantenir viu el teixit empresarial i comercial d’aquesta comarca, on ha estat necessari adoptar mesures extraordinàries per fer front la pandèmia.

Segons el text de l’acord, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda arbitrarà els mitjans econòmics que siguin necessaris per dotar de recursos els departaments de la Presidència i d’Empresa i Coneixement. Així, Economia transferirà 4 milions d’euros al Departament d’Empresa i Coneixement perquè els destini, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), a reactivar l’economia dels vuit municipis afectats per la Covid19 mitjançant ajuts directes al sector comercial. A més, destinarà uns altres 2, milions d’euros al Departament de la Presidència perquè pugui articular una línia de subvencions directes als ens locals que han hagut d’habilitar espais d’aïllament per contribuir al confinament ordenat de les persones positives en Covid-19 i els seus contactes.

Pel que fa a la subvenció directa a la Conca d'Òdena forma part del paquet de mesures específiques anunciades pel president de la Generalitat, Quim Torra, per reactivar l'economia de la zona, especialment castigada per la pandèmia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?