El Govern demana una rebaixa als impostos de la benzina

ACN
Publicat: 
18-03-2022
Actualitzat: 18-03-2022 8:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Govern demana una rebaixa als impostos de la benzina
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

El Govern de la Generalitat ha enviat aquest dijous una carta a la secretaria d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera, reclamant una rebaixa dels impostos que s'apliquen als combustibles. En la missiva també es proposa crear un fons per compensar els efectes que està tenint l'escalada dels preus dels carburants en el transport públic. "Ja triguen a prendre una decisió sobre les mesures en la rebaixa dels preus dels preus dels carburants i el preu de l'energia que paguen els ciutadans i el sistema productiu", ha lamentat el vicepresident català, Jordi Puigneró, en declaracions a la premsa des d'Olot. "Això és inassumible a mig i llarg termini i s'han de prendre decisions ja", ha resumit.

En la missiva, l'Executiu alerta de l'escenari "incert" causat per l'increment "excepcional" del cost dels combustibles. Així mateix, recorda que la pandèmia de coronavirus ha reduït el nombre de persones que fan servir el transport públic, aprimant-ne així els ingressos sense que els operadors puguin retallar la seva oferta per compensar-ho.ℹ️ Descobreix les gasolineres més barates de la teva zona

Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)


"Davant la gravetat de la situació us demanem l'adopció de mesures per contenir aquest increment, o bé mitjançant la reducció de la pressió impositiva sobre el combustible, de manera similar a la que es va fer al seu moment amb l'increment de l'energia elèctrica, o mitjançant altres fórmules", apunta la carta dirigida al govern de l'Estat i firmada pel secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín.

Des de la Generalitat afegeixen que en l'actual context de lluita per la sostenibilitat és necessari promoure el transport públic sense que el seu finançament depengui de les tarifes que es cobren als usuaris.

"Entenem que les mesures sol·licitades per rebaixar el cost del combustible i la generació d'aquest Fons i la seva concreció s'hauria de fer amb la màxima urgència per garantir una adequada prestació dels serveis de transport públic al conjunt del territori", conclou la carta.

Comparteix

També t'interessarà