El Govern destina 11,6 MEUR a federacions i consells esportius per a la reactivació esportiva

ACN
09-10-2021
  • El Govern destina 11,6 MEUR a federacions i consells esportius per a la reactivació esportiva

La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF) destinarà 11,6 MEUR a federacions i consells esportius per reforçar la reactivació esportiva. Del total, 7,8 MEUR aniran a les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions pel desenvolupament de diversos programes de la temporada 2020-2021. En concret, pel suport per a l'organització d'activitats esportives no internacionals. Aquests diners se sumen als 6,1 milions rebuts en ajuts extraordinaris covid, dels que es van beneficiar 67 federacions. En total el 2021 hauran rebut 13,9 milions, un 46% més que el 2020. Els consells esportius rebran els 3,8 MEUR restants per contribuir al desenvolupament de programes d'esport escolar.
Els consells esportius ja havien rebut 2,35 MUER extraordinaris, que sumats als 3,8 ordinaris fan un total de 6,15 MEUR, un 23% més que l'any anterior.

La voluntat de la secretaria és obrir en els propers mesos més vies de suport econòmic al teixit esportiu i repensar el sistema de finançament del sector. La secretària general de l'Esport i Activitat Física, Anna Caula, ha assegurat que l'esport és part de la solució per sortir més forts de la pandèmia.

Altres ajuts econòmics durant el 2021

La SGEAF, mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), ha estat donant suport econòmic a les entitats esportives durant aquest any a través d’altres convocatòries i partides. Així, cal recordar que està fent efectius els 13.986.000 euros a les entitats gestores d’instal·lacions esportives afectades durant aquest 2021 per la pandèmia de la Covid-19. Fins al moment, s’han transferit més de 12,3 milions. Per aquest mateix concepte, a principis del 2021 es va col·laborar amb 19,8 milions d’euros amb els gestors d’instal·lacions esportives a Catalunya per compensar la suspensió de l’obertura al públic motivada per les mesures restrictives de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

D’altra banda, aquest estiu el CCE també va abonar la bestreta de la subvenció nominativa per un import de 635.000 euros a l’entitat Volta Ciclista Associació Esportiva per a l’organització de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.

A més, el Govern destinarà 750.000 euros per garantir la participació de clubs catalans en competicions d'esport femení de la màxima categoria estatal, per una banda, i la participació de clubs catalans en competicions internacionals oficials (programa Catalunya al Món), de l’altra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?