El Govern destina 618 milions a més ajudes a pimes i autònoms

REDACCIÓ
26-01-2021
  • El Govern destina 618 milions a més ajudes a pimes i autònoms
  • El Govern destina 618 milions a més ajudes a pimes i autònoms
  • El Govern destina 618 milions a més ajudes a pimes i autònoms

La Generalitat mobilitzarà 618 milions en nous ajuts extraordinaris per a pimes, autònoms i treballadors en Expedients de Regulació de Treball. Els autònoms rebran un nou pagament de 2.000 euros com el del desembre i el Govern oferirà 2.000 euros per treballador en ERTO a les pimes de menys de cinquanta empleats que es comprometin a mantenir l’ocupació fins al 31 de desembre i que facturin menys de deu milions d’euros a l’any, amb un màxim de 30.000 euros.

Els afectats per ERTO que cobrin els salaris més baixos rebran dos-cents euros de complement a la prestació de l’atur que paga l’Estat. A més, destinaran vint-i-cinc milions a la formació de treballadors que estan inclosos en aquests expedients. “És l’hora de posar tota la carn a la graella i salvar l’economia”, va afirmar el vicepresident, Pere Aragonès. Va prometre que aprovaran aquestes mesures aquesta setmana i va retreure a l’Estat espanyol que “sigui el que menys percentatge de PIB destina a ajudes directes” a Europa.

El departament de Treball destinarà 280 milions que arribaran a 140.000 autònoms i preveu adjudicar els ajuts de 2.000 euros a través d’un cens obert. També preveu una partida de 105 milions per al complement de dos-cents euros als empleats en ERTO durant tres mesos amb ingressos més baixos. El conseller Chakir El Homrani va dir que prendran com a referència el límit de 1.239 euros que marca el salari mínim de referència a Catalunya per distribuir-lo. Així mateix, el pressupost d’Empresa per a les subvencions de 2.000 euros a pimes és també de 208 milions i el conseller Ramon Tremosa estima que protegiran l’ocupació de 104.000 treballadors.

El vicepresident va remarcar que la Generalitat “assumeix la responsabilitat” davant d’una situació en la qual “hi ha treballadors que porten dos mesos sense tenir ni un sol ingrés”. El Homrani va detallar que més de 100.000 persones “tenen dret a cobrar una prestació no estan cobrant”.

Per la seua part, la patronal Pimec va valorar l’“esforç” del Govern, però creu que els ajuts haurien d’haver arribat abans. Reclama que “s’abonin amb la màxima urgència” i “sense generar desigualtats a l’hora de fer el repartiment”.

El Segrià podrà repartir els 1,3 milions d’ajuts ‘sobrants’

El consell comarcal del Segrià podrà assignar en una nova convocatòria els 1,3 milions en ajuts al comerç, serveis, hostaleria i venda ambulant de Lleida i els sis municipis del Baix Segre afectats pel confinament perimetral de l’estiu passat, que no es van repartir, a la primera convocatòria. Així ho va indicar ahir el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, al president del consell, David Massot, en una reunió telemàtica. En total, es van destinar quatre milions a pal·liar els efectes econòmics de les restriccions, dels quals 1,3 no es van concedir. “S’han trobat els mecanismes perquè els diners no utilitzats no s’hagin de retornar i es puguin reinvertir al territori”, va remarcar. En concret, es modificarà el conveni pel qual es va formalitzar la transferència directa de quatre milions al consell i així s’evitarà que hagi de tornar els milions no executats. Es tracta d’una mesura excepcional, però després de consultar la viabilitat jurídica, el departament ha considerat que era necessari garantir que aquests diners es quedessin al territori i es reinverteixin en la mateixa comarca.

Comparteix

També t'interessarà