⏯️ El Govern ha destinat 9,5 MEUR a 1.300 projectes per a avançar cap a un model agroalimentari més equitatiu i sostenible

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
28-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El Govern ha destinat 9,5 MEUR a 1.300 projectes per a avançar cap a un model agroalimentari més equitatiu i sostenible
    Peu de foto: 
    Foto: Anna Berga (ACN)

Ponent és la vegueria on l'Estratègia Alimentària ha rebut més projectes amb 815, que han rebut 2,3 milions d'euros


El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha presentat a Lleida l'impacte que ha tingut la primera convocatòria d'ajuts de l'Estratègia Alimentària. L'objectiu és impulsar la transformació del sistema agroalimentari i avançar cap a un model basat en la bioeconomia circular i que sigui just, saludable i de confiança.

El conseller David Mascort ha explicat que s'han destinat ajuts per valor de 9,47 milions d'euros, "gairebé el doble" dels quatre milions que el Departament va treure en un inici. Això ha permès "dotar a 1.326 projectes del rebost de Catalunya ajuts directes per valor de 9,47 milions, per seguir avançant cap a un model agroalimentari basat en l’equitat i la sostenibilitat".

"Tenim el compromís de realçar la incalculable feina dels pagesos i pageses, ramaders i ramaderes, pescadors i pescadores per proveir-nos d'aliments al conjunt de les comarques. Darrere de cada ajut hi ha una persona que impulsa un projecte que és vida allà on es desenvolupa", ha exposat el conseller.

El Departament defensa que els ajuts, que neixen amb la voluntat de transformar el sistema alimentari del país s'han resolt amb èxit, tant pel que fa al nombre de projectes com per la distribució territorial amb què s'han repartit. La vegueria de Ponent ha estat la més beneficada, tant per l'import total com pel nombre de projectes, amb 2,28 milions i 815 projectes beneficiaris.

L’objectiu estratègic d'aquest projecte, que impulsa el Departament en clau de país, és articular un sistema alimentari integral, sostenible, competitiu, arrelat territorialment al país i basat en la seva diversitat, que produeixi uns aliments saludables, accessibles i de qualitat, i reconeguts per les persones consumidores.

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort Subiranas, ha manifestat durant la presentació d'aquests ajuts a Lleida que amb aquesta primera convocatòria s'ha aconseguit "començar a desplegar l'Estratègia alimentària arreu del país, amb uns ajuts que són transformadors per impulsar un sistema alimentari sostenible econòmicament, socialment i ambientalment".

La línia 1, que permetrà a les explotacions fer el càlcul de la sostenibilitat ambiental per obtenir la certificació de la producció agrària sostenible (PAS), és la línia que ha rebut més sol·licituds, amb 1.070 projectes beneficiaris. Una certificació voluntària per posar en valor la bona feina que fa el sector del país. La resta de línies han permès beneficiar 256 projectes més repartits entre totes les vegueries de Catalunya, amb projectes que aposten per la feminització del sector, el relleu generacional, la lluita contra el malbaratament o la creació d’escorxadors o obradors compartits, entre d’altres propostes.

Comparteix

També t'interessarà