El govern municipal de Lleida presenta el projecte de ciutat fins a l'any 2030

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El govern municipal de Lleida presenta el projecte de ciutat fins a l'any 2030
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, ha revelat avui els detalls del Pla d'Acció Municipal (PAM), un ambiciós programa que abasta un total de 231 accions destinades a transformar la ciutat fins a l'any 2030. Acompanyat per tots els membres del govern, Larrosa ha destacat les aspiracions de fer de Lleida "una ciutat més internacional, educada, culta, socialment més responsable, verda, amable i plena d’oportunitats, amb una administració moderna i propera a la ciutadania".

Entre les prioritats destacades del PAM, Larrosa ha posat èmfasi en el projecte "Barris Vius", que busca transformar quatre àmbits de la ciutat amb reptes específics: Mariola, el Centre Històric, Magraners i el Clot. Cada àmbit rebrà un tracte diferenciat amb la introducció de connectors comunitaris per impulsar la dinamització social i el treball transversal amb totes les regidories.

Especialment, pel que fa al Centre Històric, Larrosa ha expressat la intenció de convertir-lo en un "districte jove", amb iniciatives com el Pla Especial del Centre Històric i el projecte d’incubadora de projectes “La Fàbrica”, destinades a fomentar oportunitats per als joves i l’emancipació juvenil.

El Pla també destaca altres àrees d'acció, com l'impuls del model de proximitat de la Guàrdia Urbana, la millora de l'espai públic, la perspectiva de gènere com a element transversal, el suport a les persones vulnerables i la participació ciutadana. Larrosa ha subratllat que aquest compromís no és només una declaració d'intencions, sinó una guia concreta per a les accions municipals.

La Paeria busca la participació no només de la ciutadania, sinó també del món econòmic i social, així com d'altres administracions per al desenvolupament de Lleida. La inversió prevista en aquest període supera els 1.400 milions d’euros.

El Pla d'Acció Municipal és un document viu, obert a suggeriments i propostes, amb l'objectiu de fer de Lleida una ciutat referent en diverses àrees. Cada àmbit, com el Bon Govern, la Seguretat i Civisme, la Sostenibilitat i Urbanisme, les Oportunitats, la Igualtat de Gènere i la Innovació Social, té propostes específiques per potenciar el creixement i el benestar de la ciutat.

Comparteix

També t'interessarà