El Govern paga el 20% restant de les subvencions del 2018 a 26 consells esportius

ACN
Publicat: 
10-01-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Govern paga el 20% restant de les subvencions del 2018 a 26 consells esportius

El Consell Català de l'Esport fa efectiu aquest divendres el pagament del 20% restant de les subvencions del 2018 a 26 consells esportius, per un import total de 425.962 euros.

Dins d'aquest grup, es troben els set consells del Pirineu, dels nou que fan possible la realització del programa Esport Blanc Escolar (EBE) de promoció dels esports d'hivern entre l'alumnat de 3r i 4t de primària de les comarques de muntanya. En concret, el CCE abonarà a aquests set consells un global de 113.939 euros. Amb els pagaments efectuats, el Consell Català de l'Esport demana als consells esportius del Pirineu que reconsiderin la seva postura i no demorin més l'inici de les activitats del programa Esport Blanc Escolar.

D'aquesta manera, la totalitat dels consells implicats en l'EBE hauran rebut la subvenció. En el llistat de consells esportius beneficiaris es troben els set (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Cerdanya i Ripollès) que encara no havien cobrat aquest percentatge de la subvenció i que col·laboren, juntament amb les diputacions, consells comarcals, Federació Catalana d'Esports d'Hivern i Generalitat de Catalunya, a fer possible el programa Esport Blanc Escolar de promoció dels esports d'hivern.

D'acord amb la previsió anunciada pel secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras, i un cop finalitzats els procediments administratius corresponents, el Consell Català de l'Esport (CCE) farà efectiu aquest divendres el pagament del 20 per cent restant de la subvenció de l'any 2018.

D'altra banda, pel que fa als imports pendents de l'any 2019, i després que els consells esportius cobressin ja el 80 per cent durant l'any passat, el 20 per cert restant s'abonarà també d'acord amb les previsions exposades pel secretari general de l'Esport en les pròximes setmanes, a mesura que es revisin i se certifiquin com a correctes les justificacions presentades per les entitats.

El programa Espot Blanc Escolar arriba aquest curs a una xifra total prevista de 2.688 alumnes (285 més que l'any passat) de 60 centres educatius pirinencs. El programa beneficia novament totes les escoles públiques i concertades de les nou comarques del Pirineu: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran.

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport.

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de 8 sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada en el programa d'educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu.

 

Comparteix

També t'interessarà