El Govern renovarà el projecte del futur tramvia de Balaguer

E. FARNELL
30-05-2020
  • El Govern renovarà el projecte del futur tramvia de Balaguer

L’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat ha tret a concurs la redacció d’un projecte per a noves andanes a l’estació de trens de Balaguer, que s’emmarcarà en la integració urbana de la línia ferroviària de la Pobla.

Amb un pressupost de 225.000 euros, haurà de facilitar la integració de les vies i altres infraestructures en el futur servei de tramvia a la capital de la Noguera.


La integració de les vies a Balaguer preveu una inversió estimada de deu milions d’euros

El projecte preveu desplaçar 120 metres cap al sud l’andana de l’estació. L’edifici actual deixarà d’exercir aquesta funció.

Així mateix, s’inclouen cinc nous accessos o passos cap a la nova àrea urbanística d’Inpacsa i permetrà prolongar el passeig de l’Estació sense que quedi tallat per les vies del tren.

Precisament, el consistori va sol·licitar que s’incloguessin aquests accessos per afavorir el futur desenvolupament urbanístic de la ciutat. L’àmbit d’actuació inclou una superfície de 15.400 metres quadrats i comprèn el tram de 700 metres de longitud a l’entorn de l’estació de tren, des del carrer Urgell (actual pas que creua les vies del tren) fins al carrer Tarragona. L’actuació preveu una inversió estimada de deu milions d’euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et preocupa que hi hagi més rebrots de Coronavirus?