El Gremi de Constructors de Lleida confirma la reactivació de les obres i reformes d’habitatges

REDACCIÓ
06-05-2020
  • El Gremi de Constructors de Lleida confirma la reactivació de les obres i reformes d’habitatges

El Gremi de Constructors de les Terres de Lleida (GCOLL), pertanyent a COELL, confirma el retorn a l’activitat en el conjunt de la demarcació lleidatana.

En aquest sentit, segons el testimoni dels empresaris associats consultats, a hores d’ara s’està treballant per als ajuntaments de la província de Lleida i totes les obres estan pràcticament reactivades amb plena normalitat en el conjunt del territori.

També sostenen que s’han endegat obres de rehabilitació i reforma en els habitatges de particulars dels municipis de les comarques de Lleida. En concret, el que fa referència a obres en cases de poble, façanes o teulades. Tanmateix el cas de Lleida ciutat és diferent atès que encara s’hi constata paralització d’obres en habitatges i blocs d’edificis.

Des del Gremi de Constructors de Lleida es valora positivament aquesta reactivació de l’activitat del sector atès l’increment de d’aturats en la construcció, que assoleix la xifra dels prop de 2.000 desocupats a la demarcació lleidatana.

El retorn a l’activitat s’està fent amb garanties de seguretat sanitària per evitar el risc de contagi per Covid-19 i són les pròpies empreses qui proveeixen de les eines de protecció i prevenció necessaris als seus treballadors.

Assessorament als ajuntaments

El Gremi de Constructors de Lleida, en tant que agent representatiu del sector de la construcció, s’han posat a disposició dels ajuntaments dels municipis de les comarques de Lleida per tal d’assessorar-los i aportar més  claredat en l’execució d’obres en edificis.

En concret, han traslladat la seva voluntat d’atendre els dubtes als consistoris que puguin sorgir arran de la publicació el passat 2 de maig de l’Ordre SND/385/2020  mitjançant la qual es modifica l'ORDRE SND/340/2020 de 12 d'abril amb objecte d'incloure dins de les obres exceptuades de la suspensió les que es realitzin en locals, habitatges o zones delimitades dels edificis no habitades quan es  compleixin les condicions de l’Ordre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta