El Gremi de Forners espera superar les 180.000 mones venudes l’any passat

REDACCIÓ
16-04-2019
  • El Gremi de Forners espera superar les 180.000 mones venudes l’any passat

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu una campanya de mones de Pasqua més que positiva a les comarques lleidatanes, ja que confien a superar les 180.000 que es van vendre l’any passat. La presidenta del gremi, Pilar Marqués, va assegurar que “els encàrrecs estan més animats que fa un any”, al mateix temps que va posar de relleu les mones artesanes respecte a les que es comercialitzen a les grans superfícies. “Als supermercats fa almenys tres setmanes que venen mones i, si un pa de pessic fa un o dos mesos que està fet, la qualitat mai pot ser la mateixa que un d’acabat de fer, ni tampoc la qualitat de la melmelada, la mantega o la resta de productes”, va explicar ahir Marqués durant una demostració de l’elaboració d’aquests productes a representants sindicals d’UGT i CCOO.

Respecte a la tipologia d’aquests dolços, la nata continua sent el farcit que més es ven entre els lleidatans (40%), seguit per la fruita (30%), el xocolate i la mantega. La majoria de forners lleidatans mantindran els preus de l’any passat, que oscil·len entre els vint i els trenta euros. Així mateix, com ja és tradició, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida entregarà l’endemà de la mona al menjador social de la ciutat els dolços que els artesans no han pogut vendre.

Els dolços farcits de nata continuen sent els més venuts a Lleida, seguits de la fruita

Durant la masterclass d’ahir, a la qual van acudir desenes de representants sindicals, la secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, va assegurar que “estem acostumats a veure les mones a la pastisseria però no ens adonem del treball que realment costa elaborar-les”. En aquesta línia es va expressar també el secretari general d’UGT-FICA de Lleida, Xavier Perelló.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?