El Grup Borges suma gairebé 160 hectàrees de pistatxos

REDACCIÓ
15-03-2019
  • El Grup Borges suma gairebé 160 hectàrees de pistatxos

El projecte Pistatxo liderat per Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN), que es porta a terme principalment al voltant del canal Segarra-Garrigues però també en finques del Baix Cinca i en altres a Granada, ja acumula 158,6 hectàrees, segons va informar la multinacional especialitzada en fruita seca en un comunicat.

El projecte, que es basa en un model col·laboratiu entre Borges i els productors, compta amb 24 explotacions col·laboradores de deu municipis que pertanyen a set comarques catalanes, com l’Urgell, la Noguera i les Garrigues, i una a la Llitera (Aragó).

D’aquestes 158,6 hectàrees, 22 es plantaran el mes de setembre d’aquest any i la resta començaran a donar produccions de manera gradual a partir del sisè any de vida, malgrat que s’estima que es pugui avançar un any complet.

Els passats dies 8 i 9 d’aquest mes de març, un grup de trenta fructicultors de la zona del Baix Cinca van visitar la finca de pistatxos de la finca del Carquí, propietat de Borges Agricultural & Industrial Nuts situada a Guadix (Granada), per conèixer noves alternatives als cultius fruiters actuals que els permetin incrementar la renda agrària actual, com el sistema de regadiu o la poda d’aquest tipus de producte.

Tant el Carquí com la finca Mas de Colom (Tàrrega) són les finques de referència per al projecte Pistatxo que desenvolupa Borges, principalment al voltant del Canal Segarra- Garrigues.

Aquest projecte és a més un dels cinc motors del Canal Segarra-Garrigues, que es va dissenyar l’any 2014 i executat el mes de març del 2015, amb la plantació de 15,3 ha a Mas de Colom.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

A nivell local, voteu prioritzant al candidat/a o al seu partit?