El jutjat obre diligències contra els manifestants que van llençar conills vius en una protesta a Lleida

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
01-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El jutjat obre diligències contra els manifestants que van llençar conills vius en una protesta a Lleida
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

El jutjat ha obert diligències prèvies arran de la denúncia presentada pel partit animalista PACMA i l'entitat Lex Ánima després de la denuncia que van presentar per les protestes que van fer pagesos llençant conills vius als serveis territorials d'Acció Climàtica a Lleida. Segons ha avançat 'Segre', el cas el porta el jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida i ha citat a declarar representants d'Unió de Pagesos, JARC, Asaja i la FCAC el pròxim 20 de març de 2024. Consultats per l'ACN, Ramon Boleda, de la plataforma Pagesos o Conills, i Pere Roqué, d'Asaja, han assegurat que no han rebut cap notificació judicial però han lamentat que els denunciants només volen "fer soroll" portant els fets a la justícia.

La protesta va tenir lloc el 3 de març a les portes d'Acció Climàtica a Lleida on alguns pagesos van llençar conills com a acció de protesta. Hi van arribar després de col·lapsar amb tractors la ciutat per exigir mesures per acabar amb la plaga de conills que afecta moltes zones agrícoles de les comarques de Ponent. La protesta va ser convocada per la plataforma Pagesos o Conills però va ser secundada per altres organitzacions agràries.

Arran dels fets, el partit animalista PACMA i Lex Ánima van denunciar maltractament animal per part dels pagesos i ara la justícia ha decidit obrir diligències i citar a declarar responsables de les organitzacions agràries però no de la plataforma.

Així ho ha assenyalat Ramon Boleda, portaveu de Pagesos o Conills, que ha recordat que són un grup de persones que es van unir "i no poden denunciar res", per la qual cosa creu que la causa no va enlloc. Així mateix, ha afegit que els denunciants es basen en imatges que podrien estar manipulades i en "falses acusacions" i  ha remarcat que no van matar ni ferir cap conill. Si que ha reconegut que van ser dipositats dins del Departament i se'ls va posar en caixes. També ha apuntat que els ecologistes diuen que són animals domèstics però en realitat són salvatges i els ha acusat de només voler fer "propaganda i soroll".

De la seva banda, el president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, una de les organitzacions que hauria estat citada pel 20 de març, ha dit que no ha rebut cap notificació però que en qualsevol cas, si arriba, no tindrà cap inconvenient en anar a declarar. Així mateix, ha instat als responsables de les organitzacions ecologistes a "treballar més i no cobrar tantes subvencions que servir per ajudar al sector agrícola".

Comparteix

També t'interessarà