El líder del PDeCAT a Tàrrega deixa el partit pels pactes “amb el 155”

REDACCIÓ
25-07-2019
  • El líder del PDeCAT a Tàrrega deixa el partit pels pactes “amb el 155”

El regidor de l’ajuntament de Tàrrega Carles Pascual ha renunciat a la presidència local del PDeCAT i ha deixat el partit, segons va dir ahir, a l’oposar-se als pactes postelectorals de la formació amb partits que van defensar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Pascual presidia l’antiga Convergència Democràtica i l’actual PDeCAT des de l’any 2008. Ahir es va mostrar molt crític amb els pactes de JxCat, ERC o CUP amb partits del 155 (principalment el PSC): “Estic en contra del pacte a Tàrrega i al consell de l’Urgell, però també ho estic del pacte a Cervera, Sant Cugat, Figueres i la Diputació de Barcelona.” “En aquests moments ni JxCat ni ERC ni la CUP no estan representant la unitat que demana l’independentisme i l’únic que fan és dividir-se i despertar cada vegada més recels”, va afegir.

Pascual, militant des de fa 25 anys de Convergència, va denunciar les “pugnes internes i la falta de lideratge del PDeCAT”. Segons Pascual, “el PDeCAT va nàixer a l’UVI i en aquests moments es troba en mort cerebral, a l’espera de la desconnexió”. Pascual seguirà a l’ajuntament de Tàrrega com a regidor independent de Junts per Tàrrega, a l’oposició. L’edil és soci fundador de la Crida i defensa el lideratge de Carles Puigdemont, cap a on s’inclinaria el seu futur. De moment, l’assemblea del PDeCAT a Tàrrega estarà presidida per una junta gestora i al mes de setembre tenen previst escollir un nou president.

En canvi, Jordi Latorre, responsable d’organització del partit a Lleida, va qüestionar que hi hagi més renúncies. Va dir que la de Pascual és una decisió respectable però “no és el millor moment”, segons els resultats obtinguts a Tàrrega, on van perdre l’alcaldia. Actualment, el president del PDeCAT a Lleida és David Bonvehí, a l’espera de definir la nova executiva aquest mateix any.

El líder a la comarca no descarta més dimissions

El responsable comarcal del PDeCAT a l’Urgell, Joan Eroles, va admetre que la dimissió de Pascual pot afectar el partit amb més dimissions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta