El linx nascut a les Planes de Son al maig s’anomenarà Minairó

X.R.
21-12-2019
  • El linx nascut a les Planes de Son al maig s’anomenarà Minairó

El linx que va nàixer el maig al centre de fauna de MónNatura Pirineus de les Planes de Son es dirà Minairó. Aquesta va ser la proposta del col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort, que va participar en el procés mitjançant el qual nens i nenes de centres del Sobirà van proposar vuit noms, que es van sotmetre a una votació online.

Minairó prové d’una llegenda del Pirineu sobre uns éssers mitològics que viuen en canuts i esperen que els seus amos els manin feina. Pep Coll va popularitzar aquesta història amb la novel·la Què farem, què direm? La proposta va rebre 77 vots dels 270 que es van enviar.

La resta van ser per a Pirineus, Espurlent, Cacahuet, Sucarrim, Taquetes, Rys i Neo, els altres set noms que van plantejar els escolars.

La Fundació Catalunya-la Pedrera, titular del centre de fauna, va assegurar que l’exemplar ja pesa 10 kg. A l’equipament es troben també els seus pares, que van nàixer en captivitat el 2008 a Galícia i van arribar al Sobirà aquell mateix any. Des d’aleshores, més de 100.000 persones han visitat el centre i han pogut conèixer aquests animals. Per la seua part, des de la conselleria de Territori van assegurar que no és sobre la taula un projecte de reintroducció d’aquesta espècie.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?