ORIOL JOVÉ
25-11-2019
Actualitzat: 25-11-2019 9:39
  • El Lleida conserva l’avantatge

Les sensacions agredolces que a algú podria haver-li deixat l’empat del Lleida amb el Barcelona B van quedar ahir suavitzades per les punxades del Castelló, el Sabadell i l’Andorra, els altres tres ocupants de les posicions de play-off d’ascens. El Castelló, que es manté líder, va empatar sense gols a casa amb el Llagostera, mentre que el Sabadell també va firmar taules en la visita a l’Ebro (1-1) i segueix tercer empatat a 26 punts amb el Lleida. El que sí que va fer un pas enrere va ser l’Andorra que, tres mesos després, va tornar a perdre, aquesta vegada al camp del Cornellà (2-0).

Precisament, els andorrans són el pròxim rival del Lleida en un duel d’alt voltatge per les posicions altes. Els de Gabri rebran els blaus diumenge a les 12.00 a Prada de Moles, on el quadre tricolor encara no ha perdut cap partit (vegeu el desglossament). Els 26 punts que suma el Lleida continuen sent de rècord. Només els 27 de la temporada passada els superen com a millor puntuació de la història blava. Però si per alguna cosa s’està caracteritzant aquest Lleida de Molo és per la solidesa a darrere. Des de la temporada de l’últim ascens a Primera (1992-93), és la primera vegada que el Lleida arriba a la quinzena jornada amb menys de deu gols encaixats.

D’altra banda, el gol de Liberto, que va inaugurar el marcador amb el Barcelona B al minut 39, va representar el divuitè gol a favor del curs i el tretzè que s’aconsegueix abans del descans (el Lleida marca gairebé un 70 per cent dels gols en el primer temps). En aquest sentit, els de Molo són l’equip de la Lliga que més gols ha marcat abans de la mitja part, seguit de la Nucia, amb deu.

Finalment, el Lleida Esportiu se situa a dos empats d’assolir els cent a Segona B després del que va firmar en aquesta jornada. Van ser 26 amb Seligrat, 21 amb Albadalejo, 20 amb Idiakez, 11 amb Emili Vicente i amb Siviero, tres amb Oliva i, de moment, quatre amb Molo.

A més a més, l’equip tricolor era, fins ahir, el segon equip entre Primera, Segona A i Segona B amb una ratxa més àmplia de minuts sense anar perdent a domicili (450), únicament superada per la de Cartagena (540).