El lleidatà Estrada, el millor àrbitre

S. CAUFAPÉ
03-07-2019
  • El lleidatà Estrada, el millor àrbitre

Xavier Estrada Fernández ha estat guardonat pel Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol amb el Trofeu Vicente Acevedo al millor col·legiat de la temporada passada a Primera. “El fet que porti deu anys a la categoria i que arribi aquest reconeixement demostra que sempre volem millorar, com ho fa qualsevol altre esportista, i que els objectius són els mateixos, seguir creixent i aprenent cada any”, va assenyalar el lleidatà, que ha estat guardonat, així com l’assistent basc Jon Núñez Hernández. “Ha estat una temporada amb molts partits, especialment durant les últimes jornades de Lliga i també hem tingut la novetat del VAR, per la qual cosa la dedicació a l’arbitratge gairebé és completa entre totes les competicions que hi ha. Estic molt satisfet amb el reconeixement, que comparteixo amb tot el meu equip, ja que sense ells no hauria estat possible. Tampoc s’han d’oblidar els quarts àrbitres, que són de Segona B i que han fet una gran tasca durant tot el curs”, va afegir l’àrbitre de 43 anys.

Estrada ha dirigit 21 partits de la Lliga durant el curs 2018-19, a més de 4 de Copa del Rei, un de la Lliga de Campions i un altre de l’Europa League, a més de l’Europeu sub-21, en què ha exercit de VAR amb el basc De Burgos Bengoetxea. “La veritat és que ha estat una temporada bastant llarga, ja que vam començar amb els Jocs del Mediterrani i ara acabem amb l’Europeu sub-21. Però s’ha de començar a pensar ja en el curs vinent i en nous projectes, amb un equip nou, ja que els meus dos assistents deixen l’arbitratge per edat”, va assenyalar Estrada, que va ascendir a Primera la temporada 2009-10 i que acumula 198 partits a la Lliga.

El col·legiat de 43 anys suma 198 partits a la màxima categoria des que va debutar, la 2009-10

Per la seua banda, Valentín Pizarro Gómez, del comitè madrileny, i César Soto Grado, del riojà, seran nous àrbitres de Primera de cara a la temporada 2019-20.

L’altra novetat entre els àrbitres de la màxima categoria és que Ignacio Iglesias Villanueva, del comitè gallec, passarà a ser assistent de vídeo amb Alfonso Álvarez Izquierdo. Pel que fa a la categoria de plata, han aconseguit l’ascens des de Segona B els col·legiats Iosu Galecht Apezteguia (navarrès), Jon Ánder González Esteban (basc), Alejandro Muñiz Ruiz (gallec) i Miguel Ángel Ortiz Àrias (madrileny). El comitè català no ha aconseguit cap ascens per aquesta temporada.

Guadalupe Porras, primera assistent a Primera

La col·legiada assistent Guadalupe Porras Ayuso (Badajoz, 1987) serà la primera dona a debutar a la màxima categoria. L’extremenya prendrà el relleu de Marisa Villa, actual responsable d’arbitratge femení del CTA, que va arribar a obtenir la categoria però no va debutar pels requisits físics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta