El lleidatà Josep Oms crea una acadèmia i un club d'escacs

SEGREcom
26-03-2014
  • El lleidatà Josep Oms crea una acadèmia i un club d'escacs

El gran mestre internacional lleidatà Josep Oms, amb més de 35 anys de trajectòria en els escacs, ha decidit obrir la primera acadèmia d'aquest esport a la ciutat, a més d'una nova entitat, el Club d'Escacs ADEJO.

Aquesta acadèmia, una espècie de facultat dels escacs, compta amb un grup de professors i col·laboradors que treballen amb les tecnologies més modernes. "Després de molts anys jugant, entrenant i exercint de professor en diferents clubs i federacions, i també a títol personal, sentia que havia arribat l'hora de posar en marxa un projecte professional i fer-lo a la meua terra", explica Oms, de 40 anys i únic gran mestre internacional d'escacs que han tingut les terres lleidatanes en tota la història.

Aquest projecte acadèmic també inclou altres activitats a més de les classes i les competicions: partides simultànies, partides a la cega, xarrades, conferències formatives o tornejos d'exhibició. Oms té clar que "les portes de l'acadèmia i del club estan obertes a tot el món. Ens agradaria que fos un punt de trobada per a tots els amants dels escacs, tinguin el nivell que tinguin. Fins i tot ens dirigim a nens i adults que no hagin mogut mai una peça".

S'ha de destacar que en els últims deu anys Josep Oms ha posat en marxa diversos projectes per tal d'introduir i promocionar el seu esport a nivell popular. En aquest sentit, un dels projectes més vistosos, que a més va ser pioner, el va portar a la pràctica al Centre Penitenciari de Ponent. Allà durant diversos anys no només va fer una tasca divulgativa entre els presos, sinó que també va crear-hi equips de competició.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...