El lleidatà Ramon Solé, assessor de les obres de restauració de la Seu Vella

REDACCIÓ
30-08-2019
  • El lleidatà Ramon Solé, assessor de les obres de restauració de la Seu Vella

L’organisme de contractació pública de la Generalitat va publicar ahir l’adjudicació al restaurador lleidatà Ramon Solé de l’assessorament a la direcció facultativa de les obres de restauració del templet superior i pisos de les campanes de la torre de la Seu Vella; la façana i Porta dels Apòstols i les cobertes del claustre del monument.

Solé va ser l’única candidatura presentada a la licitació i el Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat li ha adjudicat aquesta tasca per un import de 10.890 euros (amb IVA) en tres anualitats: 888,49 euros el 2019; 3.280,54 el 2020 i 6.720,97 el 2021. Val a assenyalar que Solé ja va ser coautor del projecte de restauració de la Porta dels Apòstols encarregat al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, al costat del responsable de l’àrea de Pedra i Pintura Mural d’aquest equipament, Pere Rovira, i l’arquitecta del departament de Cultura Esther Coll. A més, també va assessorar el projecte de restauració del campanar, de l’arquitecte Enric Solsona.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l’especialitat de restauració i conservació, Solé, de 46 anys, compta amb una àmplia experiència en patrimoni arquitectònic, amb diversos treballs a la Seu Vella des de fa vint anys. Quatre empreses opten a les obres de restauració, amb un pressupost de més d’1,5 milions d’euros, i que podrien començar aquesta tardor.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?