El Llista canvia la cara i guanya el Girona amb exhibició

JOSÉ CARLOS MONGE
12-02-2018
Actualitzat: 12-02-2018 10:45
  • El Llista canvia la cara i guanya el Girona amb exhibició

Com en el cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde. La personalitat mostrada ahir per l’ICG Software davant del Girona va ser diametralment oposada a la de fa una setmana contra el Vic. El Llista va derrotar a l’Onze de Setembre per 5-2 el quart classificat de l’OK Lliga, endossant cinc gols al tercer equip menys golejat, en una actuació brillant dels homes d’Albert Folguera que, una setmana abans, al mateix escenari, van caure 1-2 amb el Vic. El Llista s’enfila amb aquesta victòria a la sisena posició i encara de la millor forma possible el compromís de la Copa de la CERS, dissabte vinent a casa davant de l’Sporting Tomar portuguès, i la participació, la setmana següent, a la Copa del Rei. En altres temporades, l’afició estaria celebrant els trenta-un punts assolits ahir, xifra que, virtualment, atorga la salvació. Però aquest equip es va forjar per mirar només cap amunt, i això és el que fa, tenint en compte la distància abismal que existeix respecte a les posicions de descens.

Va ser tota una exhibició la que va donar ahir aquest equip, encara que és cert que el resultat final no reflecteix la igualtat que hi va haver a la pista, en un partit jugat de forma molt intel·ligent per part dels lleidatans, però que no es va trencar fins als tres últims minuts.

L’ICG Lleida va saltar a la pista amb la lliçó apresa. Aquesta vegada, a més de voler fer-ho bé, l’equip va saber com aconseguir-ho i va acabar superant un gran conjunt, com és el Girona, que es va avançar dos vegades en el marcador. El Llista va tenir les primeres ocasions, amb rematades de César Candanedo que Jaume Llaverola es va encarregar de desbaratar. Jaumet va ser un dels protagonistes d’un duel en el qual els dos porters van jugar a un gran nivell. Però qui va marcar primer va ser el Girona. Marc Palau va sorprendre amb una dura rematada per posar el 0-1 als onze minuts de partit. L’equip d’Albert Folguera, ahir molt sòlid en totes les facetes, no es va descompondre i va continuar atacant. Va aconseguir l’empat amb un llançament directe de Darío Giménez, que va ficar amb la seua gran classe l’1-1 en el minut 17. El partit tenia un gran ritme, amb ocasions en una i una altra porteria i el marcador no va trigar a tornar a moure’s. Va ser de nou a favor del Girona, amb un gol de Raül Pelicano (1-2, 19’). La reacció del Llista va ser fulminant. A la jugada següent, Andreu Tomàs, que mai falla en la seua cita amb el gol, va firmar el 2-2 que tornava a equilibrar el partit. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

A la segona part, el Llista va jugar encara amb més solvència. Tenia el control del matx i amb prou feines patia en defensa, encara que les seues ocasions morien davant de l’efectivitat de Llaverola. Però una genialitat de l’argentí Darío Giménez va posar el Llista per primera vegada al davant. El Girona va cometre la desena falta acumulativa i Darío, amb un altre gran detall tècnic, va col·locar el 3-2 al marcador. Era el minut 33, quedava encara un món davant, però l’equip lleidatà veia premiat el seu bon treball.

El rellotge corria a favor de l’ICG Software, que encara que no tancava el partit prioritzava no córrer riscos darrere. I el partit es va trencar definitivament en el minut 47, a menys de tres per al final. Roberto di Benedetto va robar una bola davant la indecisió de dos jugadors visitants, va encarar Llaverola i va marcar el 4-2. El porter, en un gest de ràbia, va llançar l’estic, que va sortir disparat cap al públic. Es va disculpar, però els àrbitres li van mostrar la targeta blava. I en superioritat César Candanedo va marcar el 5-2. Un gran triomf, un gran partit i ara a gaudir de la CERS.

Albert Folguera es mostrava ahir satisfet per la victòria i pel bon joc de l’equip. “Estic molt content del treball de l’equip, que ha sabut llegir molt bé el matx. Estic content i més venint del partit davant del Vic (1-2 la setmana passada), en el qual no vam estar bé. Vam perdre davant d’un rival que havíem d’haver guanyat. Però la competició és això, tots els partits són difícils i importants”, va valorar l’entrenador de l’ICG Software.

Es va mostrar satisfet perquè “era un rival difícil, el quart classificat i ja s’ha vist per què. Hem fet mèrits per marcar més gols, però Llaverola ha estat molt bé. Hem sabut patir i treballar el partit”, va insistir l’entrenador llistat.

Sobre les diferents cares que mostra l’equip, va dir que “els jugadors volen sempre fer les coses bé, però no sabem per què de vegades patim el que va passar a Vic, que també ha ocorregut en altres partits. Cal trobar l’equilibri. Davant del Girona no ens hem precipitat, hem tingut bones possessions... ens ha sortit tot”.

Va admetre que una victòria com aquesta és el millor per afrontar el partit d’anada de quarts de final de la CERS de dissabte vinent, davant de l’Sporting Tomar portuguès. “Sí, arribem bé després d’això. Però cal aprendre, no podem pensar a guanyar-los de cinc per anar tranquils allà. Sigui quin sigui el resultat dissabte, no serà definitiu”, va concloure.