El Mercat de les Rebaixes de l'Eix plantarà cara a la Covid amb la meitat de parades

S.E.
24-08-2020
  • El Mercat de les Rebaixes de l'Eix plantarà cara a la Covid amb la meitat de parades
  • El Mercat de les Rebaixes de l'Eix plantarà cara a la Covid amb la meitat de parades

L’Eix Comercial de Lleida vol mostrar aquesta setmana una imatge de normalitat, malgrat la pandèmia de coronavirus, i preveu celebrar de dimecres a divendres el seu ja tradicional Mercat de les Rebaixes. Això sí, de moment només s’hi han inscrit al voltant de la meitat de comerciants dels que participaven habitualment en la iniciativa, que consisteix a muntar llocs al carrer per vendre els seus productes com a estoc final de la campanya de rebaixes. El president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va explicar ahir que tenen la intenció d’organitzar el mercat, encara que va apuntar que la Paeria els ha alertat que fins a 12 o 24 hores abans de la celebració pot ser anul·lat, en funció de l’evolució de la situació sanitària a la ciutat. “No servirà per remuntar la temporada, però esperem que sí per liquidar una mica d’estoc”, va assenyalar, amb referència que el sector comercial ha estat un dels més afectats per la crisi generada per la Covid-19. Durant el confinament inicial van haver de tancar i van perdre del tot la temporada de primavera. Després van poder obrir amb restriccions i mesures de seguretat, que es van endurir de nou amb la segona onada del virus, una situació que ha comportat grans pèrdues econòmiques i el tancament d’alguns establiments.

González va assenyalar que ara per ara tenen confirmats entre 36 i 40 comerços en el Mercat, “que són la meitat dels que solen venir”, i va afegir que encara se n’hi pot incorporar algun més.

Va argumentar que molts comerciants tenen encara treballadors en expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), de manera que no disposen de personal per atendre les parades. A més, va assenyalar que estan negociant també l’assistència d’algun dels llocs del Mercat de l’Hort, de productes agroalimentaris de proximitat.

El president de l’Eix va remarcar que el Mercat de les Rebaixes de l’Eix se celebrarà “amb les mateixes mesures de seguretat que en els mercadillos de roba i complements del Barris Nord i Camp d’Esports”. Per exemple, va detallar que “els clients no podran tocar la roba” i tindran gel hidroalcohòlic a la seua disposició.

La Zona Alta opta pel mercadillo a l’interior de les botigues

La Zona Alta de Lleida també sol celebrar a l’estiu un mercadillo de rebaixes, que en el seu cas dura un dia, a diferència dels tres de l’Eix Comercial. Tanmateix, aquest any els comerciants han preferit no treure els seus productes al carrer sinó oferir un mercat a l’interior de les botigues amb productes més rebaixats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?