El Monestir de les Avellanes, centre neuràlgic de la Marató de les Terres de Lleida més solidària

REDACCIÓ
23-10-2019
  • El Monestir de les Avellanes, centre neuràlgic de la Marató de les Terres de Lleida més solidària
  • El Monestir de les Avellanes, centre neuràlgic de la Marató de les Terres de Lleida més solidària
  • El Monestir de les Avellanes, centre neuràlgic de la Marató de les Terres de Lleida més solidària

La Marató de les Terres de Lleida (MTDL) se celebrarà el 26 d’octubre amb sortida i arribada des del Monestir de les Avellanes amb una marxa, una mitja marató i la marató. Aquesta cursa dona, en certa manera, continuïtat a la Ultra Trail Terres de Lleida que es va organitzar amb èxit i per primera vegada l’any 2017 amb 120 atletes participants. Enguany s’esperen 200 participants a la Marxa i uns 150 a la marató i mitja marató

L’organització ha previst diverses curses durant la jornada, que tenen el seu plat fort amb la marató. El dissabte 26, l’activitat s’iniciarà precisament, amb la marató que donarà el tret de sortida a les 8.00 hores des del claustre del Monestir de les Avellanes, passant pel Montroig, Montero, Sant Llorenç de Montgai i tornada cap al monestir. A les 9.00 hores iniciaran la seva participació els inscrits a la Marxa de les Salines, de caire no competitiu; i finalment, els participants a la mitja marató ho faran a les 10.00 hores. Les distàncies són de 42km i 2400+ a la MTDL, 21km 1300+ a la Mitja MTDL.

Els diners recollits -dos euros de les inscripcions de cada participant de la mitja i la marató i la totalitat de la marxa- es destinaran a la investigació d’una malaltia de salut mental que s’anomena ‘trastorn límit de la personalitat’ dirigit pel Dr. Josep Pifarré, segons explica Xavier Thai. En aquest sentit, Iolanda Batalla, directora del projecte ‘Afrontant el buit’,  a través del projecte de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida), ha explicat que es tracta de persones amb dificultats en regular les seves emocions i pensaments; conductes impulsives i a vegades imprudents, que poden incloure autolesions o intents de suïcidi, amb dificultat en mantenir comportaments estables i dirigits cap a metes vitals; o que estableixen relacions inestables amb la resta de persones,.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et preocupa que hi hagi més rebrots de Coronavirus?