El Mundial de Skyrunning torna a la Vall de Boí el 2020

REDACCIÓ
18-09-2019
  • El Mundial de Skyrunning torna a la Vall de Boí el 2020

La Federació Internacional de Skyrunning (ISF) ha elegit la Vall de Boí com a seu l’any que ve dels Campionats del Món d’aquesta modalitat, la tercera vegada que recalarà en aquesta demarcació lleidatana després de fer-ho el 2012 i el 2016, al marge d’acollir diverses edicions del calendari de les Migu Run World Series, com la disputada el mes de juliol passat.

El certamen se celebrarà del 9 al 12 de juliol en el marc del BUFF® Epic Trail i el BUFF® Mountain Festival, l’esdeveniment d’esport i muntanya més important que se celebra al sud d’Europa, amb prop de 17.000 visitants durant els dies del festival i més de 4.000 participants a les diferents proves, que es desenvolupen amb un ampli programa d’activitats esportives, culturals, gastronòmiques i de naturalesa.

Estem molt orgullosos d’assignar els campionats a la Vall de Boí, Patrimoni Mundial per la UNESCO, al cor del Pirineu. Aquí, on ja s’ha escrit una part de la història de l’Skyrunning amb els Skygames 2012 i l’Skyrunning Championship 2016, estem segurs que celebrarem un altre gran esdeveniment, que també ret homenatge a un soci històric de l’Skyrunning, BUFF® Original i el seu visionari creador”, va assenyalar Marino Giacometti, president de la International Skyrunning Federation.

Per la seua part, Sònia Bruguera, alcaldessa de la Vall de Boí, va comentar que “és un nou repte per al nostre municipi i, de ben segur, posarem tots els esforços perquè sigui tot un èxit, tant pel que fa a l’organització com a la participació i que tot el públic i ciutadans i ciutadanes puguin gaudir de l’esdeveniment”.

El Mundial inclourà tres especialitats de les carreres per muntanya, concretament l’Ultra, de 65 quilòmetres; la Marató, de 42; i el quilòmetre vertical. A més, al certamen s’inclouran també altres proves més populars obertes als aficionats que desitgin disfrutar d’aquest gran esdeveniment participant en les diverses carreres de diferents distàncies que també s’organitzaran, de 12 i 26 quilòmetres. El Mundial reunirà els millors especialistes, entre els quals podria haver-hi Kilian Jornet, que aquest any va renunciar al campionat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?