El Museu de Tàrrega acull una exposició de l’artista Georg Massanés

REDACCIÓ
Publicat: 
08-08-2021
Actualitzat: 08-08-2021 10:40
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu de Tàrrega acull una exposició de l’artista Georg Massanés
  • El Museu de Tàrrega acull una exposició de l’artista Georg Massanés
  • El Museu de Tàrrega acull una exposició de l’artista Georg Massanés

El Museu Tàrrega Urgell acull des d’avui divendres 6 d’agost i fins al 26 de setembre una exposició de pintura, dibuix i escultura de l’artista Georg Massanés. Amb aquesta mostra titulada ‘Camins’, Massanés exposa per primer cop a Tàrrega.

‘Camins’ aplega més d’una trentena d’obres, la majoria de gran format, amb una alta càrrega simbòlica, algunes de les quals no s’han exhibit mai anteriorment. Així doncs, en la mostra s’hi pot veure una vintena de pintures a l’oli, cinc escultures i també alguns esbossos. Val a dir que també s’exhibeix un llibre que conté gravats originals de l’artista.

L’obra de Massanés està marcada per la combinació de la figura humana, que en alguns casos són autoretrats, amb animals o altres objectes quotidians plens de simbolisme. 

En la roda de premsa que s’ha fet avui l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat que Massanés “ens porta una proposta d’art contemporani amb obres que impacten i que conviden a la reflexió com és el cas de la presència en les seves peces dels daus que indiquen incertesa sobre el futur, temàtica del tot actual pel moment que estem vivint”. Per la seva part, Georg Massanés ha explicat perquè aquesta exposició es diu ‘Camins’: “a mesura que va evolucionant la teva obra vas recorrent molts camins, camins intel·lectuals i camins de factura de la mateixa obra. Utilitzes moltes referències de dins de la història de l’art i de l’art contemporani i això ho vas incorporant i transformant de manera que apareixen molts camins”. D’altra banda el director tècnic del museu Tàrrega Urgell, Oriol Saula, ha destacat “que el museu de Tàrrega té l’objectiu de donar a conèixer als ciutadans artistes contemporanis del territori de primera línia i amb una trajectòria internacional com la de Massanés”.

Georg Massanés va néixer a Alemanya i actualment resideix a Montoliu de Segarra. Ha estudiat pintura a l'Escola Massana de Barcelona i història de l’art a Universitat de Barcelona. La seva obra ha estat exposada per tot el món des de França, el Marroc o Alemanya, passant pels Estats Units, Mèxic i el Japó.

Comparteix

També t'interessarà