El Museu del Clima, finalista en un premi d’arquitectura

REDACCIÓN
20-07-2019
  • El Museu del Clima, finalista en un premi d’arquitectura

El Museu del Clima és entre els trenta-dos projectes finalistes per guanyar un premi de la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU), que premiarà l’obra o construcció més innovadora que s’hagi edificat entre el 2016 i el 2018. L’edifici municipal, situat al Turó de Gardeny, és a la secció de Categoria d’Obres, a la qual es van presentar un miler de projectes i el guanyador de la qual es donarà a conèixer el 5 d’octubre a Asunción (Paraguai).

El museu representarà Espanya amb sis projectes més que també han superat el tall, entre els quals hi ha el metro de Granada o la rehabilitació de les cobertes de la catedral de Màlaga, entre d’altres. El Museu del Clima va ser dissenyat per l’arquitecte Toni Gironès i inaugurat el juny del 2017 i va ser un dels quinze projectes que va presentar la delegació espanyola per optar a aquest premi.

El museu es va construir per ser un espai dedicat a la difusió científica i les activitats culturals, socials i educatives. Al principi, l’ajuntament va dir que el museu dedicat al científic Joan Oró s’ubicaria en aquest equipament. Actualment ofereix tallers d’astronomia a mostres de cine i gimcanes sobre el medi ambient.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta