El Palau d'Anglesola, aparador de formatges

REDACCIÓ
04-10-2021
  • El Palau d'Anglesola, aparador de formatges

Deu productors han exposat els seus productes a la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent, que s'ha celebrat el diumenge 3 d'octubre al Palau d'Anglesola. La Mostra va inaugurar-se dissabte amb un sopar temàtic al celler modernista de la Cooperativa de Sant Roc que va esgotar totes les entrades. El menú degustació a base de formatges preparat pel xef local Agustí Foguet (Catering A’Gust), va combinar-se amb la passarel·la de moda del dissenyador mollerussenc Josep Rosell Santularia i les models de l'agència Il·lusions de Lleida.

Activitats al voltant del formatge de proximitat

Vora les parades dels artesans, la Mostra va programar diferents activitats per valorar el formatge de proximitat, com el tast turòfil, on es podien assaborir i puntuar, deu tipus de formatges. Al migdia, 400 persones van omplir de gom a gom, el CheeseMut, un vermut formatger amenitzat per Albert Gilabert i Iris Grañó. També va omplir-se el MariCheese, un tast de nou vins amb els corresponents formatges acompanyat pel somelier Xavier Ayala. Al pavelló poliesportiu, on hi van passar un miler de visitants, també hi havia un espai infantil i una exposició d’art.

Bryaan Suarez, Formatger d’honor

El xef Bryaan Suarez, del restaurant Fogot, va recollir el guardó Formatger d’'Honor de part del xef Joël Castanyé, del restaurant la Boscana-Resquitx, que l’havia rebut en l'anterior edició. Aquest premi reconeix la implicació d'un professional de la restauració que treballa amb formatges artesans.  

Millors formatges de la mostra

Les 305 persones que van passar per l'Espai Turòfil (passió formatgera), van escollir el lligat de cabra de Formatges Camps, com el millor formatge de la 7a Mostra. En segon lloc el va obtenir la formatgeria Cal Quitèria, d’Almacelles, seguida per formatges Veciana, de Segur (Alta Segarra).

El balanç de la Mostra és positiu. Un any més, el Palau s'implica amb el sector formatger perquè creu amb el producte local, artesà i de qualitat fet a Ponent. Destaquen les sinergies entre el producte protagonista amb l'art, la música, la moda, la gastronomia... i també la participació del públic jove en les activitats programades. Des de l’'Ajuntament del Palau d'Anglesola, s'agraeix la col·laboració d’ACREFA i de Supermercats Plus que, juntament amb la Diputació de Lleida, han fet possible la 7a Mostra de Formatges Artesans de Ponent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta