El Palau d’Anglesola s’adhereix a Viles Florides

LLEIDACOM / Lourdes Farré
13-04-2021
  • El Palau d'Anglesola s'adhereix a Viles Florides
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament Palau d'Anglesola
  • El Palau d'Anglesola s'adhereix a Viles Florides
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament Palau d'Anglesola

El Palau d’Anglesola s’ha sumat al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment ja són 150 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part d’aquest moviment. El Palau d’Anglesola és el primer poble de la comarca del Pla d’Urgell que s’adhereix al moviment florit.

Amb motiu de l’adhesió a Viles Florides, l’alcalde, Francesc Balcells, explica que “la gran quantitat d’espais enjardinats i zones verdes que hi ha al Palau d’Anglesola són una mostra de la sensibilitat que té el municipi cap al medi i és una de les claus de la qualitat de vida de la vila”. Afegeix que visitant el municipi es poden admirar una rica biodiversitat de flora i que “tot plegat dibuixa un jardí botànic en un petit municipi ideal per passejar, ja sigui per les nombroses places, avingudes i parcs, ja sigui per les banquetes arbrades. Al Palau d’Anglesola s’hi està bé i la clau, a banda de la bona gent, és la seva verdor”.

Cal tenir en compte que el Palau d’Anglesola hi trobem 1.279 arbres, 2.362 arbustives, 67.500 m2 de gespa i 4.067 m2 de planta entapitzant.

Foto Ajuntament Palau d'Anglesola
Foto Ajuntament Palau d'Anglesola

Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local. L'edició 2020 es va tancar amb 144 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. Un total de catorze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d'Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d'Honor. Encamp (Andorra) s’incorpora a la categoria on repeteixen els tretze que ja hi havia l'any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

Foto Ajuntament Palau d'Anglesola

A més dels 14 municipis amb quatre Flors d'Honor, n'hi ha 60 amb tres Flors d'Honor; 53 amb dues Flors d'Honor i 10 amb una Flor d'Honor. 7 municipis -Canillo, El Perelló, la Granja d’Escarp, Maldà, Sant Cebrià de Vallalta, Tarragona i Tiana– s'han adherit al moviment en els darrers mesos i, degut a la pandèmia, la seva valoració es farà en l'edició de 2021. En total, són 144 els municipis que durant el 2020 van treballar dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.

A banda de les viles florides, el projecte pretén la participació i la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta