El Palau de Vidre de Lleida acollirà l'Hotel d'Entitats

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
14-11-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Palau de Vidre de Lleida acollirà l'Hotel d'Entitats

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat aquesta setmana que el Palau de Vidre es convertirà en el futur Hotel d’Entitats, després d’una ambiciosa rehabilitació que culminarà el proper mes de març. El nou espai donarà cabuda a diverses entitats locals i funcionarà com un centre de coworking, amb la finalitat de promoure col·laboracions entre els col·lectius que hi participin. Amb aquest projecte, la Paeria pretén revitalitzar la zona dels Camps Elisis, creant un equipament destinat al públic familiar i aprofitant els edificis annexos, com el Xalet Modernista i l’Antorxa.

A la primera planta de l’edifici, que té una superfície de 2.500 m², s'hi ubicarà l’Hotel d’Entitats i la Regidoria de Participació Ciutadana. L’alcalde ha proposat que la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida també tingui la seva seu en aquest espai, que comptarà amb una sala polivalent per a 230 persones destinada a activitats i formacions.

⏯️ Comença la reforma integral del Palau de Vidre de Lleida
Peu de foto: 
Foto: Anna Berga (ACN)

La planta soterrani, igualment de 2.500 m², es concep com un espai diàfan i modular, preparat per acollir esdeveniments i activitats simultànies. A la planta baixa, d'uns 400 m², s’hi habilitarà el hall d’accés, amb escales, rampes i un porxo a la façana oest, que posa en valor l’arquitectura de l’edifici.

Durant la visita, Larrosa va destacar que aquesta actuació suposa el primer pas per potenciar els Camps Elisis com el “gran parc de la ciutat”, amb la creació d’un espai familiar i d’oci. En aquesta línia, el consistori manté converses amb el Departament de Cultura de la Generalitat per impulsar la creació d’un espai de lectura o biblioteca al Xalet Modernista, integrat en els nous usos del parc. “Volem que aquest sigui un espai tranquil on la gent pugui passejar, seure i gaudir d’un entorn intergeneracional amb zones de descans i activitats culturals”, comentava Larrosa.

Les obres de rehabilitació, executades per la UTE formada per les empreses Romero Polo i Sorigué, compten amb un pressupost de 6 milions d’euros, finançats al 50% pel Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (Pirep) amb fons Next Generation de la Unió Europea.

Un edifici sostenible i inclusiu

El projecte de rehabilitació del Palau de Vidre ha tingut en compte la sostenibilitat i l’adaptabilitat de l’edifici a les necessitats de la ciutadania. Les millores inclouen la instal·lació de sistemes de climatització moderns, plaques fotovoltaiques, il·luminació LED i control de la qualitat de l’aire. A més, es preveu la digitalització de l’edifici, la instal·lació de carregadors elèctrics per a bicicletes, així com un magatzem de residus per fomentar el reciclatge. Aquestes mesures permetran una eficiència energètica superior al 60%.

Comparteix

També t'interessarà