⏯️ El Pallars Sobirà dona a conèixer el patrimoni industrial tradicional de la comarca

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
13-04-2023
Actualitzat: 13-04-2023 9:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El Pallars Sobirà dona a conèixer el patrimoni industrial tradicional de la comarca
    Peu de foto: 
    Marta Lluvich (ACN)
  • ⏯️ El Pallars Sobirà dona a conèixer el patrimoni industrial tradicional de la comarca
    Peu de foto: 
    Marta Lluvich (ACN)

Donar a conèixer el patrimoni del Pallars Sobirà entre els seus veïns és l'objectiu principal de les segones jornades de dinamització que organitza el Consell Comarcal. El patrimoni industrial tradicional ha estat la temàtica escollida per aquesta segona edició. El tret de sortida s'ha donat amb una visita al Museu de la Sal de Gerri i les salines. Laura Tristan, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha explicat que la comarca és rica en patrimoni però cal donar-lo a conèixer. Amb aquest objectiu es pretén vincular les jornades amb l'escola i els instituts de la comarca. L'objectiu és que els alumnes visitin i coneguin equipaments com l'Alfolí de Gerri, la serradora d'Àreu o la ferreria d'Alins.

Una taula rodona que comptarà amb la participació de la directora del Museu de la Sal, Aroa Yagüe, l'arquitecte tècnic especialitzat en patrimoni industrial, Josep Coll, l'arqueòleg i estudiós dels jaciments de ferro a la Vall Ferrera, Òscar Augé, i la directora del Museu Hidroelèctric de Capdella, Eva Perisé, serà la part més tècnica de les jornades. Tindrà lloc aquest dijous.

Les jornades clouran aquest divendres amb visites a equipaments de patrimoni industrial com la ferreria d'Alins i la col·lecció de peces de ferro de Xavier Llor, Casa Sistet d'Alins, la serradora d'Àreu o un passeig per Ainet de Besan on es parlarà sobre la conservació del patrimoni industrial al Pirineu.

Les primeres jornades d'aquestes característiques van donar a conèixer el romànic del Pallars Sobirà. L'objectiu que es persegueix és abordar una temàtica diferent cada any i a poc a poc fer que els veïns de la comarca puguin conèixer tot el ric patrimoni que atresora, ha explicat Tristan.

Comparteix

També t'interessarà