El Pantà de Sant Antoni, un oasi natural ple d’aventures per visitar en família

LLEIDACOM / Laura Gómez
13-08-2021
  • El Pantà de Sant Antoni, un oasi natural ple d’aventures per visitar en família
    Peu de foto: 
    Imatge CENTRE BTT PALLARS JUSSÀ

Durant l'estiu busquem llocs on poder refrescar-nos i desconnectar de la rutina. Al territori Ponentí hi ha molts llocs encantadors, un d'ells és l'embassament de Sant Antoni, prop de Tremp, al Pallars Jussà. Aquest Racó amb Encant és anomenat també el pantà de Talarn, ja que la presa està situada a Susterris (Talarn) i s'estén per quatre municipis de la comarca; la Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Conca de Dalt i Isona i Conca Dellà. L'indret perfecte per reconnectar amb la natura i omplir-te de tota l'energia neutral que ens brinda amb aquest encantador espai.

Així doncs, pots recórrer aquest entorn privilegiat en bicicleta amb la família, un dels millors plans per aquestes dates. Com bé és reconeguda aquesta zona per la seva quantitat de rius, embassaments i estancs, l'aigua que abunda i la seva funció socialitzadora, l'embassament forma part del riu Noguera Pallaresa i el seu sentit es basa a aprofitar un dels recursos més rics com és l'aigua.

Pots gaudir de la immensitat d'aquest paratge fent una ruta de poc més d'una hora per la vora de l'embassament i consta de 17 quilòmetres. Un recorregut circular que comença a la Plaça del Ferrocarrils, a la Ciutat de Vacances (Pobla de Segur) i acaba al poble d'Aramunt Vell (Conca Dellà). Durant el camí, trobaràs zones pícniques, construccions modernistes i l'ermita dels Socors, a més de les vistes de l'embassament que tens durant gran part de la ruta.

Imatge CENTRE BTT PALLARS JUSSÀ
Imatge CENTRE BTT PALLARS JUSSÀ

D'altra banda, el pantà de Talarn es va construir amb fins hidroelèctrics i compleix dues funcions: la primera és ser-hi una font d'energia, ja que subministra aigua a la central hidroelèctrica de Talarn, per tal d'abastir d'un bé essencial com és la llum, a molts locals que habiten diferents zones del voltant. La segona funció és la de regular el sistema de reg de la zona, això es fa a través de dues séquies situades als vessants.

Imatge CENTRE BTT PALLARS JUSSÀ

L'embassament de Sant Antoni va entrar en funcionament l'any 1916 i, segons conten els locals, els dies en els quals el nivell de l'aigua és més baix, es pot veure el campanar que va quedar submergit un cop es va crear el pantà.

A més a més, el pantà compta amb llocs per a usos recreatius: tres zones de bany, una de navegació i una altra de pesca.

La millor època per visitar aquest indret és l'estiu, ja que pots banyar-te en determinades zones del pantà de Sant Antoni. Per aquesta raó, t'animem al fet que descobreixis aquest oasi d'aigua natural en mig de les muntanyes del Pre-Pirineu. Un Racó amb Encant ideal per gaudir d'aquest temps de bones temperatures i dels plans amb la família i els amics.

Imatge Lo Quiosc
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta